Відсутність інвестицій - головна загроза бюджету 2017

Відсутність інвестицій - головна загроза бюджету 2017

Основними загрозами в бюджеті на наступний рік є відсутність інвестицій, заморожений фінансовий сектор та накопичення державного боргу.

Основними загрозами в бюджеті на наступний рік є відсутність інвестицій, заморожений фінансовий сектор та накопичення державного боргу. Таке переконання висловив екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий під час прес-конференції 21 вересня в прес-центрі Главкома (вул. Шовковична, 8/20).

Основною загрозою бюджету 2017 є відсутність інвестицій, як внутрішніх, так і зовнішніх. «Ця загроза виникає через те, що банківський сектор заморожений, ніхто не ризикує, ніхто не інвестує, не працює, ніяких норм немає. Була створена система рефінансування під майнові застави. Нацбанк під чиєсь майно )автомобілі, зерно, сировину і так далі) видає кредити банкам. А хіба Нацбанк може продати зерно чи автомобілі, якщо йому не повернуть кредити? Це повний абсурд !», - говорить Лановий.

 Ще однією із загроз екс-міністр економіки називає  накопичення державного боргу." Це призведе до ще більших витрат бюджету. Бюджет буде працювати на торгівців цінними паперами, так званих інвестиційних компаній, які Яресько там очолює та інші, тобто бюджет працюватиме на оплату цінних паперів, які розміщуються такого типу різними посередниками», - зауважив Лановий

Дізнатися про стан інвестиційного клімату в Україні ви зможете, прочитавши інтерв'ю Главкома з Олегом Устенком, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції Володимира Ланового на тему: "Бюджет 2017: який гаманець у країни?"

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: