Жанна Нємцова прокоментувала знесення меморіальної дошки її батька в Москві

Жанна Нємцова прокоментувала знесення меморіальної дошки її батька в Москві

У незаконному знятті меморіальної таблички Нємцова лежать особистісні мотиви російського керівництва. Про це розповіла Жанна Нємцова, журналістка та громадська діячка, засновниця «Фонду Бориса Нємцова за свободу » на прес-конференції у прес-центрі «Главкома».

7 вересня на будинку, де жив Борис Нємцов встановили меморіальну дошку в пам’ять цинічно вбитого російського опозиціонера. Однак сьогодні її було знято активістами руху SERB. 

 «Сьогодні її зняли, вона провисіла тиждень. Зняття було незаконним. Зробили це представники націоналістичної організації SERB. Був смішний коментар від московської влади, комітет муніципального будівництва : «Там,  де Нємцов - суцільне беззаконня». Дійсно, там , де Нємцов -  суцільне беззаконня: немає повного розслідування, незаконно знімають табличку, незаконно руйнують меморіал», - заявила  Жанна Нємцова.

На думку громадської діячки, боротьба з пам’ятю про її батька є безпідставною.

«Боротьба з символами завжди буде програна, а людям це дуже не подобається. Що лежить в основі цієї боротьби я, справді,  не знаю.  Думаю, що якісь особистісні мотиви. Коли людини немає вже більше 2 років, то я не дуже розумію як вона може стати каталізатором якихось революцій чи протестів. Мабуть,  мій батько символізує все те, що зараз російське політичне керівництво  відштовхує. Але я захоплююся людьми, які не зважаючи на все продовжують зберігати пам’ять. Це потребує великої сміливості», - говорить журналістка.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: