КНДР не може забезпечити збірну спорядженням через санкції

КНДР не може забезпечити збірну спорядженням через санкції

Більше 20 компаній, які торгують гірськолижною екіпіровкою відхилили запит Північної Кореї

КНДР подала скаргу в три міжнародні спортивні федерації в зв'язку з тим, що її запити на придбання інвентарю для спортсменів були відхилені через санкції.

Про це повідомляє «Reuters».

За інформацією джерела, скарги були направлені в Міжнародну федерацію лижного спорту, в Міжнародну федерацію стрільби з лука, а також в Міжнародну федерацію спортивної стрільби.

Один з північнокорейських дипломатів надав документацію, датовану 30 серпня, в Женеві, заявивши, що «спортивне спорядження ніяк не допоможе будівництву ракет».

Копія листа зі скаргою, підписаного главою північнокорейської лижної асоціації, була також направлена до Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Більш ніж 20 компаній і агентства, які надають гірськолижний інвентар, відхилили або ж не відповіли на запит від представників Північної Кореї.

Більш того, в північнокорейської асоціації зі стрільби з лука заявили, що три компанії, перебуваючи під тиском США, продовжують ігнорувати запити від КНДР.

У асоціації стрільби КНДР назвали подібні дії «нецивілізованим актом» і вважають, що цей інцидент «залишить ганебний слід у світовій історії спорту».

У Міжнародній федерації лижного спорту, Міжнародному олімпійському комітеті і двох інших спортивних організаціях на прохання прокоментувати дану ситуацію Reuters не відповіли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: