Названо ще один варіант реформи футболу в Україні у новому сезоні

Названо ще один варіант реформи футболу в Україні у новому сезоні
Сергій Макаров

Професіональна футбольна ліга пропонує свій варіант реформи

Президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров розповів, як іде процес реформи українського футболу та зміни його структури.

Перед початком сезону було оголошено, що з 2018 року два верхніх дивізіони України відходять під крило Прем’єр-ліги, а Друга ліга разом з аматорами сформує Національну футбольну лігу.

«Діалог іде, але поки все на проміжній стадії. Тобто якихось остаточних рішень не прийнято. Ми на останньому засіданні робочої групи представили свій варіант реформи», - сказав він.

«Наш варіант є менш радикальним у порівнянні з тим, який пропонує Федерація футболу. ФФУ пропонує Першу лігу злити з УПЛ, а Другу – з аматорським чемпіонатом. Відповідно, у цьому варіанті ПФЛ припиняє своє існування. Ми не бачимо сенсу у такій радикальній реформі», - додав Макаров.

За його словами, реформа – це не обов'язково революція.

«Ми просто пропонуємо Федерації чіткіше прописати, скажімо так, «правила гри» та навести порядок в чинній системі, перш за все, атестації, відбору клубів. На нашу думку, цього буде достатньо. Ну і, звичайно, важлива частина реформи – застосування принципів централізованого маркетингу, формування централізованого пулу, передача прав не клубам, а лігам з метою створення комерційного продукту й отримання доходу», - наголосив він.

Окрім того, функціонер погодився, що неясність майбутнього поки що стопорить процес атестації нових аматорських клубів.

«Зараз менше уваги цьому приділяється, і самі клуби теж у режимі невизначеності. Тому, у якійсь мірі так: реформа стопорить процес атестації», - підсумував Макаров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: