Офіційно. Київський напівмарафон отримав статус Bronze Label

Офіційно. Київський напівмарафон отримав статус Bronze Label

Столичний забіг став першим в Україні, який отримав бронзовий лейбл від IAAF

Київський напівмарафон Nova Poshta Kyiv Half Marathon отримав престижний статус - IAAF BRONZE LABEL. Про це повідомила організатор напівмарафону компанія Run Ukraine в своєму прес-релізі.

Київський напівмарафон, який у восьмий раз пройде в столиці 22 квітня 2018, став першим бігових івентом в Україні, який отримав Бронзовий лейбл від IAAF. На сьогодні в світі тільки 32 бігові події мають BRONZE LABEL, серед яких відомі міжнародні забіги: EA7 Emporio Armani Milano Marathon, PZU Warszawa Marathon, Zurich marathon. На пострадянському просторі цей статус мають тільки два заходи: Minsk Half Marathon і Lattelecom Riga Marathon.

Для отримання цього статусу організаторам необхідно було виконати ряд вимог IAAF 9 квітня у час проведення сьомого Київського напівмарафону. Відповідність вимогам контролював спеціальний технічний делегат Массімо Магнан, який прокоментував надання забігу нового статусу.

    
«Київський напівмарафон має великий потенціал. Протягом двох днів я спостерігав за всіма процесами підготовки та самим івентом, все було на високому рівні. Окремо хочу відзначити привітну і доброзичливу атмосферу, яка панувала під час спортивної виставки і самого заходу в Києві ».

Також отримання престижного статусу прокоментував і генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черницький:

«В першу чергу, для нас лейбл - це знак якості події. Для наших учасників, в тому числі європейських бігунів, лейбл є важливим критерієм, адже це гарантія високого рівня організації. Восени восьмий Київський напівмарафон увійде до міжнародного календаря шосейних гонок IAAF. Наступна мета Київського напівмарафон - отримання IAAF SILVER LABEL на 2019, а також проведення Чемпіонату світу в 2020 році ».

Раніше сам Дмитро Черницький  розповів про те, що метою Run Ukraine є отримання всіма біговими івентами України статусу Bronze Label.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: