Офіційно. З біатлоністки Абрамової повністю знято всі допінгові звинувачення

Офіційно. З біатлоністки Абрамової повністю знято всі допінгові звинувачення

Українка виграла суд у IBU, річну дискваліфікацію спортсменки анульовано

Ольга Абрамовавиграла справу у Міжнародного союзу біатлоністів. Спортивний арбітражний суд у Лозанні задовольнив апеляцію українки, яка оскаржувала свою річну дискваліфікацію. Про це повідомляє офіційний сайт ФБУ із посиланням на юридичну фірму Goldengate Law. Остання написала про успішне завершення процесу у себе в Facebook, відзначивши важливість цієї перемоги для всього українського спорту:

«Репутацію Ольги Абрамової було очищено. Суд не побачив провини спортсменки в тому, що в її пробі опинився мельдоній. Таким чином, Абрамова зможе взяти участь в Олімпійських іграх у Пхенчхані в 2018 році.

Це досягнення показало, що українські юристи можуть успішно працювати на міжнародній спортивній арені».

Нагадаємо, що Ольга Абрамова провалила допінг-тест на мельдоній у лютому 2016 року. IBU прийняла рішення дискваліфікувати спортсменку на один рік. При цьому Федерація біатлону України наполягала на невинуватості Абрамової. Глава ФБУ Володимир Бринзак неодноразово казав, що зробить усе можливе для виправдання Ольги.

Минулого сезону Ольга Абрамова виступила на заключних етапах Кубка світу. Вона стала учасницею бронзової змішаної естафети в Контіолахті, а найкращим її результатом в особистих гонках стало 38-ме місце в спринті в Осло. Абрамова не поїхала на чемпіонат світу в Хохфільцен, тому що не пробилася в збірну. Хоча до початку мундіалю дискваліфікація українки вже минула.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: