Троє українських шахістів вилетіли з Кубка світу

Троє українських шахістів вилетіли з Кубка світу

Турнір покинули Ельянов, Пономарьов і Арещенко

У Тбілісі стартував Кубок світу з шахів, в якому беруть участь 128 гравців за нокаут-системою. Двоє фіналістів отримають право навесні зіграти в турнірі претедентів за право кинути виклик чинному чемпіонові світу Магнусу Карлсену, який, до речі, теж зараз грає в Кубку світу.

Україну в турнірі представляли шість шахістів – на жаль, вже після першого раунду троє з них покинули Кубок світу.

Півфіналіст Кубка світу-2015 Павло Ельянов сенсаційно поступився американцеві Олександру Лендерману (0:2), чемпіон світу ФІДЕ 2002 року Руслан Пономарьов програв індійському шахісту Сетураману (0,5:1,5), а Олександр Арещенко на стадії тай-брейк поступився росіянину Антону Демченку (2:4).

До наступного раунду пройшов Юрій Кузубов – він обіграв білоруса Сергія Жигалка (1,5:0,5), а Мартин Кравців виявився сильнішим латвійського шахіста Ігоря Коваленко (1,5:0,5). Легендарний Василь Іванчук змушений був грати тай-брейк з Муртазом Кажгалеєвим з Казахстану, але проявив себе з найкращої сторони (3:1).

У другому колі Іванчук зіграє з поляком Яном-Кшиштофом Дудою, Кравціву зустрінеться китайцем Дінь Ліжень, а Кузубову проведе поєдинок проти Шахрияра Мамедьярова з Азербайджану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: