У програмі Олімпійських ігор може з'явитися кіберспорт – глава МОК

У програмі Олімпійських ігор може з'явитися кіберспорт – глава МОК

Томас Бах допустив появу в програмі Олімпіади комп'ютерних симуляторів спорту

Глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах виключив можливість включення в програму Олімпійських ігор кіберспорту, якщо його дисципліни будуть містити насильство і вбивства, але при цьому заявив, що спортивні симулятори можуть відповідати олімпійським цінностям.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що кіберспорт може увійти в програму Олімпійських ігор вже в 2024 році. Dota 2 і CS: GO, де ігровий процес побудований на знищенні противника, є одними з найбільш популярних кібердисциплін.

«Ми завжди сприяли боротьбі з насильством і дискримінацією, світу серед людей. Ці принципи не відповідають відеоігор, в яких є насильство, вбивства і вибухи. Ми повинні провести чітку лінію. Є відеоігри, що відображають реальні види спорту, наприклад футбол або баскетбол, їх поява в олімпійській програмі можна розглянути. Але ігри, пов'язані з насильством і кровопролиттям, це проти олімпійських цінностей», – сказав Томас Бах.

«Врешті-решт, навіть якщо хтось буде змагатися в віртуальному футболі або іншому спорті, це може викликати великий інтерес. Але якщо ці ж суперники в кінцевому підсумку займуться спортом і в реальному житті, ми будемо навіть більш щасливі», – додав він.

Раніше триразовий олімпійський чемпіон з веслування на байдарках і каное, член Міжнародного олімпійського комітету і співголова заявочного комітету Парижа Тоні Естанге заявив, що кіберспорт може увійти в програму Олімпіади-2024.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: