Українка стала чемпіонкою Європи в кейріне

Українка стала чемпіонкою Європи в кейріне

Любов Басова перемогла на континентальній першості через 5 років

Любов Басова  стала чемпіонкою Європи з велотреку. На першості, яке проходить у французькому місті Сен-Кентен-Ан-Івелін, українка перемогла в своїй коронній дисципліні - кейріне.

Басова впевнено виграла в проміжному заїзді, а ось в своєму півфіналі стала третьою. Але ця позиція дозволила їй пробитися в фінал.

У золотому заїзді українка зуміла здобути перемогу, показавши швидкість 61,681 км / год. Любов залишила позаду бельгійку Ніки Дегренделе і литовку Симону Крупецкайте, які стали другою і третьою відповідно. Відзначимо, що на чемпіонаті Європи не було кількох представників еліти - дворазової олімпійської чемпіонки німкенії Крістіни Фогель, дворазової чемпіонки світу британки Ребекки Джеймс, а також олімпійської чемпіонки Ріо в кейріне голландки Еліс Лігтлі.

Любов Басова принесла Україні першу золоту медаль на чемпіонаті Європи з велотреку з 2011 року. Також  останню нагороду найвищої проби на континентальній першості завоювала вона ж. Тоді виступаючи під прізвищем Шуліка, вона змогла перемогти в спринті. Нагадаємо, що на Іграх в Ріо Басова в кейріне стала п'ятою.

Чемпіонат Європи з велотреку завершиться 23 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: