Уряд Швейцарії готовий виділити $ 1 млрд на проведення Олімпіади-2026

Уряд Швейцарії готовий виділити $ 1 млрд на проведення Олімпіади-2026

Країна підтримує заявку Сьона на проведення зимових Олімпійських ігор

Уряд Швейцарії оголосив про те, що підтримує заявку Сьона на проведення зимових Олімпійських ігор у 2026 році та вкладе в організацію змагань $ 1 млрд.

Про це повідомляє агентство France Presse.

«Олімпійські ігри нададуть позитивний ефект на національну згуртованість та економічний розвиток країни, особливо у гірських регіонах. Проведення Ігор у Швейцарії стане чудовою нагодою для розвитку спорту, економіки та суспільства», - сказано у заяві міністерства спорту країни.

Місця проведення змагань будуть розділені за чотирма кантонами та будуть легкодоступні на громадському транспорті. Максимальна кількість грошей, яку уряд Швейцарії може витратити на Ігри, складе $ 1 млрд. З цієї суми $ 8 млн буде виділено у бюджет заявки, повна вартість якої складе $ 25 млн.

Раніше Національний олімпійський комітет (НОК) Швейцарії надав уряду країни доповідь з інформацією про необхідне для проведення Ігор фінансування, згідно з яким організаційні витрати складуть $ 1,91 млрд.

При цьому президент заявкового комітету «Сьон-2026» Жан-Філіп Роша порахував, що з федерального бюджету буде виділено $ 1,04 млрд.Також прогнозується, що доходи від ОІ-2026 складуть $ 1,39 млрд.

Наступним кроком Сьона для формування заявки на проведення ОІ-2026 є схвалення парламенту.

Місце проведення Олімпіади буде визначено на 132-й сесії МОК у Мілані у липні 2019 року. Заявки на проведення Ігор можна подати до 31 березня 2018 року. У числі претендентів на проведення ОІ-2026 називалися Калгарі (Канада), Алмати (Казахстан), Саппоро (Японія) й Ерзурум (Туреччина).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: