В Україні створено Суперлігу з баскетболу 3х3

В Україні створено Суперлігу з баскетболу 3х3
Фото: ФБУ

Новий турнір проводитиметься і серед чоловічих, і серед жіночих команд

В Україні створено Суперлігу з баскетболу 3х3.

Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

У новоствореній Суперлізі 3х3 братимуть участь вісім команд-учасниць Суперліги а також усі бажаючі, це і команди Вищої, Першої ліг і аматори.

Усі вони матимуть можливість поборотися за чемпіонський итул Суперліги з баскетболу 3х3.

Мета проведення – популяризація баскетболу 3х3, залучення до змагального процесу максимальної кількості гравців, як професіоналів, так і аматорів, підвищення рівня їхньої майстерності.

Суперліга проводитиметься у чотири етапи, останній – фінальний. Кожний з перших трьох етапів складатиметься з двох ігрових днів. Так, на першому етапі 8 команд Суперліги розпочинають боротьбу у другий ігровий день.

Решта вісім місць з Топ-16 розігруватимуться у перший ігровий день між усіма командами, які заявляться на участь у Суперлізі 3х3.

Команди Топ-16 грають у першому турі і визначать чільну вісімку, яка у другому турі змагатиметься без кваліфікації у перший ігровий день.

У другому турі знову буде кваліфікація, на якій розіграють ще вісім місць у Топ-16. Якщо, скажімо, хтось з команд Суперліги за підсумком першого туру виявиться нижче чільної вісімки, у другому турі вони розпочнуть змагання з кваліфікації у перший ігровий день цього туру.

Знов таки у третьому турі зіграють вісім найкращих за підсумками другого туру і вісім, що подолають сито кваліфікації. Як і у класичному баскетболі перемога оцінюватиметься двома очками, поразка – одним. 16 найсильніших команд з найбільшою кількістю очок з’ясовуватимуть стосунки у фінальному турі і розіграють чемпіонський титул.

Перший тур запланували на листопад, у вікні для матчів збірних, 22 – 29 листопада.

Суперліга 3х3 проводитиметься і серед чоловічих, і серед жіночих команд за однаковою схемою. Другий тур орієнтовно відбудеться у січні 2018-го, третій – у лютому.

А фінальний тур планується провести після завершення баталій у Суперлізі.

У ньому гратимуть найкращі 16 команд за підсумком трьох турів.

У травні 2018-го Україна отримає перших чемпіонів Суперліги 3х3 серед чоловіків та жінок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: