Винахідник мельдонію запропонував скасувати антидопінгову систему

Винахідник мельдонію запропонував скасувати антидопінгову систему

Академік вважає, що спортсмени вже давно переступили межу, за якою закінчуються природні ресурси людини

Винахідник мельдонію – академік Іварс Калвіньш– відреагував на скандал, пов'язаний з дозволом WADA деяким спортсменам приймати допінг під час Олімпіади-2016, а також поділився думкою з приводу використання допінгу в спорті загалом:

«Це ніяка не сенсація, такі дії не заборонені у жодній країні. Тільки чомусь спортивні лікарі Росії і країн Східної Європи дуже обмежено використовують цю можливість.

Але якщо чесно, то я дуже мало вірю в те, що можна стати, скажімо, чемпіоном бігу на лижах на 50 км, будучи хворим на астму такою мірою, що доводиться застосовувати антиастматичні засоби, або що чотириразовий чемпіон або чемпіонка Олімпійських ігор з гімнастики страждає дефіцитом уваги і тому застосовує амфетаміни.

Я повністю впевнений в тому, що сьогодні спортсмени вже переступили ту межу, за якою закінчуються природні ресурси людини. Далі ви можете зрушити тільки за допомогою фармакології. Не секрет, що всі спортсмени щось застосовують, тільки питання в тому, як майстерно це робиться.

Антидопінгову систему треба скасовувати, бо вона не зможе ніколи протистояти тому, про що я щойно говорив. Є стільки різних речовин у світі – відомих, невідомих. Тоді по кожній з них WADA має вкладати величезні кошти, щоб встановити і довести, що це допінг».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: