Юлія Єлістратова: Всі 9 місяців вагітності я тренувалася, але без фанатизму

Юлія Єлістратова: Всі 9 місяців вагітності я тренувалася, але без фанатизму

Юлії вдалося за лічені місяці після народження сина повернутися у великий спорт

Учасниця трьох Олімпіад та найіменитіша триатлетка України Юлія Єлістратова розповіла про секрет свого успіху.

Цього літа Юля стала мамою, але вже за лічені місяці після народження дитини вона помпезно повернулася у великий спорт.

«Природно, що змагальну форму було нереально зберегти і перенести її з 2016 року в 2017-й. Але протягом всієї вагітності я намагалася максимально залишатися в русі й продовжувала тренуватися - в межах розумного, звісно. Вийшов величезний аеробний блок. Після пологів, було непросто повертатися до тренувань - іноді навіть здавалося, що всьому вчуся заново. Однак, з витривалістю було все в порядку! Думаю, що тут допомогли як тренування в попередні 9 місяців, так і закладена багаторічна база», - розповідає Юлія Єлістратова.

Спортсменка вважає, що без підтримки сім’ї та друзів їй не вдалося б так швидко повернутися в професійний спорт.

«Поки я далека від піку форми, але налаштована працювати і розвиватися. Вірю, що бажаного результату реально досягти вже в наступному сезоні. Мені дуже пощастило з чоловіком, який не тільки любить і піклується про сина, але й добре знає, як зробити мене сильнішою і правильно побудувати підготовку до змагань. Також, мені б не вдалося повернутися до повноцінних тренувань без моєї мами, - її увага й допомога в догляді за Артемом безцінні. Зіграла роль і віра в мене друзів та партнерів», - цитує спортсменку прес-служба Федерації триатлону України.

Нагадаємо, що житомирянка на етапі Кубка Світу в Китаї посіла високе 12-те місце, а вже за тиждень по тому стала переможницею етапу Кубка Азії в двох дисциплінах в Йорданії.

«Виступом на Кубку Світу в Китаї я не зовсім задоволена. Можливо, я відвикла від контактного плавання і багато програла вже на перших метрах, що зумовило хід гонки. Велотраса була дуже важкою як фізично, так і технічно, і мені не вистачало допомоги групи, тому не стала гнатися за кожною секундою. А вже на бігу попрацювала», - сказала Юлія.

«Що стосується Йорданії, - природно, що я задоволена виступом. Уперше я робила дві повноцінні гонки в один день (там проводилися спринт триатлон і спринт дуатлон з проміжком для відпочинку близько 90 хв), і дуже рада, що впоралася з випробуванням! Ну найважче мені давався заключний біг на дуатлоні», - додала спортсменка.

На цьому сезон для найсильнішої триатлетки України не закінчується. Вона й надалі працює над поверненням до когорти найсильніших спортсменок планети і невдовзі знову вийде на дистанцію.

«Наступний старт етап Кубка Світу відбудеться в місті Салінас (Еквадор). Планувала виступити також на етапі Кубка Африки в грудні, але поїздка туди дуже дорога. Можливо, замість цього виступлю на початку листопада на іншому кубку в Марокко», - підсумувала українська спортсменка.

Фото: прес-служба ФТУФото: прес-служба ФТУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: