Чемпіонат світу - 2018. Збірні з футболу, які вже мають путівку на Мундіаль

Чемпіонат світу - 2018. Збірні з футболу, які вже мають путівку на Мундіаль

Таких збірних уже вісім

Станом на середу, 6 вересня 2017 року, вже відомі 8 національних збірних, які точно зіграють на футбольному Чемпіонаті світу-2018 на полях Росії. Напередодні до учасників Мундіалю додалися збірні Південної Кореї та Саудівської Аравії.

Звичайно ж, першою командою, яка кваліфікувалася на ЧС-2018 стала Росія - автоматично як господарка турніру. Це право країна-агресор отримала ще у 2010 році, коли і відбулося вирішальне голосування.

Щодо інших збірних, то вони свої путівки почали оформлювати, починаючи з березня нинішнього року.

Бразильці першими подолали відбір на ЧС-2018. Фото AFP

Бразильці першими подолали відбір на ЧС-2018. Фото AFP

Найпершою з них стала Бразилія. 28 березня «Селесао» вдома розгромили Парагвай (3:0) і стали недосяжними для команди, яка фінішує п'ятою у відборі у Південній Америці. Крім того, після крайніх зіграних поєдинків бразильці гарантували собі перше підсумкове місце у кваліфікації КОНМЕБОЛ.

На інші чотири місця (п'ята команда від КОНМЕБОЛ гратиме додаткові міжконтинентальні матчі у плей-офф) претендують збірні Уругваю, Колумбії, Перу, Аргентини, Чилі, Парагваю й Еквадору. І ситуація, яка тут склалася, є досить заплутаною, щоб наразі обговорювати шанси кожної команди окремо.

Влітку, з різницею у два місяці, забронювали собі квитки до Росії збірні Ірану та Японії. Кваліфікацію в Азії іранці взагалі подолали без жодної поразки. 12 червня, після домашньої перемоги 2:0 над Узбекистаном, збірна Ірану гарантувала собі місце у своїй відбірній групі до Чемпіонату світу. Японці також достроково завоювали путівку на ЧС, перемігши 31 серпня за тур до завершення групового етапу Австралію (2:0). У підсумку і ті, й інші виграли свої групи.


Японці дякують своєму тренеру. Фото Getty Images

Японці дякують своєму тренеру. Фото Getty Images

Першим учасником Чемпіонату світу-2018 від КОНКАКАФ стала збірна Мексики. Для цього їм знадобилося сім з десяти матчів останнього раунду кваліфікації. Вирішальною для мексиканців стала домашня перемога над Панамою 1 вересня (1:0).

На інші три місця (четверта команда від КОНКАКАФ гратиме додаткові міжконтинентальні матчі плей-офф) на Мундіалі від Північної та Центральної Америки претендують Коста-Рика, Панама, США та Гондурас. При цьому, Коста-Риці достатньо не програти в одному з двох матчів, що залишилися до завершення відбору.


Радість бельгійців. Фото AFP

Радість бельгійців. Фото AFP

Єдиною збірною, яка на момент написання гарантувала собі місце на полях Росії від Європи, є Бельгія. "Червоні дияволи" потужно відіграли свої вісім зустрічей у групі H, лише одного разу втративши очки (вдома з Грецією - 1:1) і здобувши 7 звитяг. Саме остання, над греками 3 вересня, і принесла їм заповітну путівку.

Саудівська Аравія святкує. Фото Getty Images

Саудівська Аравія святкує. Фото Getty Images

Груповий етап азійської кваліфікації завершився 5 вересня. У цей день і стали відомі ще два учасники фінальної частини турніру. У першій групі збірна Південної Кореї розійшлася миром (0:0) з Узбекистаном, а оскільки Сирія на виїзді зіграла внічию з Іраном (2:2), на ЧС вийшли саме корейці. В іншій групі збірні Саудівської Аравії й Австралії перемогли Японію та Таїланд відповідно, але друге місце, завдяки кращій різниці голів, дісталося аравійцям.

Австралія та Сирія у жовтні протистоятимуть один одному у раунді плей-офф, переможець якого зіграє з четвертою командою зони КОНКАКАФ у міжконтинентальних стикових матчах.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: