«Хімік» зазнав другої поспіль поразки від турецького клубу у Кубку Європи

«Хімік» зазнав другої поспіль поразки від турецького клубу у Кубку Європи

Цього разу южненці розгромно поступилися «Бююкчекмедже»

Не пройшло і тижня, як «Хімік» знову у Кубку Європи FIBA приймав на власному майданчику турецьку команду. Нагадаємо, що южненці поступилися «Істанбулу» у фінальному раунді кваліфікації, але таки потрапили у груповий етап турніру через малу негативну різницю у протистоянні за підсумками двох зустрічей.

Стартовий матч «Хіміка» у групі, варто сказати, мало чим відрізнявся від матчу з «Істанбулом». Інший представник Туреччини – «Бююкчекмедже» (кривдник українського «Дніпра» у кваліфікації) – також робив ставку на триочкові кидки. Внаслідок чого гості уже на другій хвилині вели у рахунку 6:2, проте Сергій Павлов скоротив відставання, показавши, що й українська команда попрацювала протягом минулого тижня над влучністю з-за дуги.

У наступні кілька хвилин у «Хіміка» стався певний провал, і команда відпустила суперника на відстань восьми очок – 5:13. Подумалося, що головний тренер «зелено-білих» має брати тайм-аут, але Віталій Степановський робити цього не став. Таке рішення на той момент стало правильним, адже Ілля Сидоров і В’ячеслав Петров не дали туркам піти у ще більший відрив – 10:15. Такий розрив протримався до завершення чверті, адже команди відповідали одна одній на вдалі дії як під щитом, так і з дальньої дистанції. На невеличку перерву супротивники пішли, споглядаючи на табло цифри 19:24.

Надзвичайно невдало «Хімік» почав другий відтинок зустрічі. Баскетболісти з Южного протягом трьох хвилин не могли набрати бодай очко, отримавши у свій кошик шість. Цього разу Степановський уже взяв тайм-аут, намагаючись пояснити підопічним, у чому ж вони діють неправильно. Та і такий крок не допоміг. Господарі перші очки у чверті набрали лише на початку п’ятої хвилини – Петров вдало зіграв під чужим щитом. «Бююкчекмедже» таким перебігом подій скористався на повну, довівши відрив уже до достатньо солідного – 37:23.

У другій п’ятихвилинці цієї чверті турки, напевне, дещо розслабилися. Деррік Колтер почав брати ініціативу на себе, закидаючи один за одним, або ж точно асистуючи партнерам. За рахунку 30:39 уже тренер гостей узяв тайм-аут. Однак снайпери «Бююкчекмедже» прийти у себе не змогли, і команда так і не набрала більше очок до великої перерви. Водночас, Колтер реалізував один штрафний за секунду до сирени – 31:39.

22519529_1942010436053737_914080073248555808_n

Зусиль одного Олександра Антипова не вистачило южненцям на старті третьої чверті, аби стримати неймовірний ривок у виконанні Вокера та його партнерів – 35:49. Нарешті, точні триочкові кидки пройшли від Олександра Рябчука, але турки вже були далеко попереду. Не допомогли і точні спроби Колтера. У Вокера була своя відповідь розігруючому «Хіміка».

Українці так нічого і не могли змінити на паркеті, тому Степановський вирішив узяти тайм-аут за рахунку 46:60 за дві хвилини до кінця 10-хвилинки. Та ні зупинки, ні ротація вже не могли зупинити гостей і переламати хід поєдинку.

До того ж, знову чималий відрізок часу «Хімік» не міг «розмочити» кільце суперників на початку чергової 10-хвилинки. А після точного триочкового від Мутлу стало зрозуміло, що господарі не уникнуть сьогодні розгромної поразки – 46:68.

У діях южненців почалися сумбур і поспіх, чим успішно користалися турецькі баскетболісти. Лише на п’ятій хвилині заключної чверті українська команда подолала бар’єр у вигляді 50-ти набраних пунктів. Водночас, точний кидок з-за дуги та вдала гра під власним щитом від Антипова дозволили «Хіміку» уникнути поразки з різницею більш ніж 20 очок – 60:80.

Тепер єдиному представнику України у баскетбольних єврокубках варто швидше забути цю гру та добре підготуватися до поєдинку проти «Приштини» рівно за тиждень.

dmba-pkwsaemqxp

Кубок Європи FIBA з баскетболу

Матч 1-го туру групового етапу

«Хімік» (Южне, Україна) - «Бююкчекмедже» (Туреччина) - 60:80 (19:24, 12:15, 15:23, 14:18)

«Хімік»: Колтер - 16 + 6 передач, Рябчук - 11, Антипов - 9 + 5 підбирань, Сидоров - 7, Мальчевський - 4 + 7 підбирань, Павлов - 4, Петров - 4, Марченко - 3, Еріенс - 2.

Ярослав Твардовський, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: