Київський «Будівельник» вилетів з Ліги чемпіонів, поступившись білорусам

Київський «Будівельник» вилетів з Ліги чемпіонів, поступившись білорусам
Фото ФБУ

Після поразки -5 на виїзді чемпіон України примудрився вдома програти з різницею -7

Історичний, перший матч баскетбольної Ліги чемпіонів ФІБА у Києві не викликав особливого ажіотажу у прихильників баскетболу. Цілком можливо, що причиною малої кількості вболівальників на трибунах став ранній час. У декого робочий день о 19:00, коли почалася зустріч, тільки закінчувався. Як би там не було, а ті, хто відвідали київський Палац спорту у цей вечір, стали свідками впертої та запеклої боротьби чемпіонів України та Білорусі.

Як і перше протистояння цих команд кілька днів тому у Мінську, у Києві вийшов також нерезультативний матч. «Будівельник» зусиллями Михайла Анісімова відкрив рахунок на другій хвилині, проте Адамович двома точними триочковими зробив певний ривок для білоруської команди. А за рахунку 2:8 тренер киян Володимир Коваль змушений був узяти тайм-аут.

Ця перерва пішла на користь «будівельникам». Спочатку Павло Крутоус відзначився «енд-ваном», а потім Генрі Дугат, Артур Дроздов, Руслан Отверченко та Брендон Філдс своїми вдалими діями вивели українську команду вперед - 13:11. І тепер уже тренер «Цмокі» вирішив зупинити гру. Чверть так і завершилася за рівної боротьби та рівного рахунку - 19:19.

Друга 10-хвилинка вийшла ще менш результативною, ніж перша. За стартові п’ять хвилин команди на двох набрали лише шість очок. При цьому обидва суперники дуже швидко перебрали з фолами, тому чверть виявилася доволі тривалою. Команди переважну кількість очок набирали після штрафних кидків, а от з гри влучали дуже рідко. Особливо «Будівельник»...

На останній хвилині першої половини зустрічі баскетболісти «Цмокі» мали перевагу у чотири очки. І після цього нарешті прорвало з-за дуги Дугата. Гості ще мали час на завершальну атаку, однак два кидки виявилися неточними, і на великий перепочинок команди пішли за мінімального рахунку - 32:31 на користь мінчан.

image_-19-

Не відійшли команди від захисної тактики на гру й у третій чверті. Тренери вирішили не вдаватися в авантюру у вигляді своєрідних «гойдалок» на контратаках. Дуже допомогли «Будівельнику» три точні штрафні кидки від Отверченка після фолу, а також влучний триочковий Крутоуса. А після данку Анісімова кияни майже досягли бажаної різниці у рахунку - +4. Проте неуважність баскетболістів з України на останніх хвилинах цієї 10-хвилинки повернула все на свої місця - 43:43.

Усі сподівання прихильників чемпіона України переносилися на вирішальні десять хвилин протистояння. «Будівельники» двічі виходили вперед, але кожного разу мінчани зрівнювали рахунок. А після чергових невдалих атак киян Максим Салаш та Олександр Кудрявцев повернули лідерство «Цмокі» - 51:47.

І хоча до фінальної сирени лишалося ще близько п’яти хвилин, у перемогу «Будівельника» з різницею у +6 уже якось не вірилося. Кияни почали поспішати та втрачати пильність навіть у захисті. Саме тому перевага «Цмокі» коливалася від чотирьох до шести пунктів.

Подальші події на майданчику змусили глядачів свистіти та залишати свої місця. Кияни, таке враження, просто опустили руки. За різниці -7 вони навіть не боролися за підбирання, пропускаючи чергові очки. Гості дозволили собі не опікувати Філдса, коли той на останніх секундах пішов у прохід - 53:60. «Цмокі-Мінськ» влаштовував і такий рахунок

«Будівельник», незважаючи на статус фаворита, доволі сенсаційно (адже букмекери віддавали перевагу киянам) і ганебно, якщо брати показану гру, вибуває з Ліги чемпіонів ФІБА.

dkrhfqzxkamjq6u

Ліга чемпіонів з баскетболу

Другий кваліфікаційний етап

Матч-відповідь

«Будівельник» (Київ, Україна) - «Цмокі-Мінськ» (Білорусь) - 53:60 (19:19, 12:13, 12:11, 10:17)

«Будівельник»: Філдс - 15 + 5 підбирань, Крутоус - 10, Анісімов - 9 + 5 підбирань, Отверченко - 9, Дугат - 6, Дроздов - 2 + 11 підбирань, Місяць - 2.

Перший матч - 64:69

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: