Паніот, Архіпова і танцювальна пара Назарова - Нікітін виграли чемпіонат України з фігурного катання

Паніот, Архіпова і танцювальна пара Назарова - Нікітін виграли чемпіонат України з фігурного катання

Чемпіонат України з фігурного катання 2017 року добіг кінця, назвавши своїх переможців і призерів

Перед початком другого, завершального дня, змагальна інтрига зберігалася, передусім, у чоловічому та жіночому одиночному катанні, де лідери – відповідно Ярослав Паніот та Анастасія Архіпова – не могли почуватися спокійно.

Ті, хто після короткої програми стали «другими номерами», – а це досвідчені Іван Павлов та Анна Хниченкова – налаштовувалися на реванш у довільній, тому очікування боротьби «бал у бал» було цілком виправданим. Проте завдання виявилося непосильним для обох.

Іван Павлов, який виступав перед Паніотом, добре відкатав першу частину програми, виконавши на плюси каскад 3А+2Т, «сольний» потрійний аксель, але на другу половину його не вистачило суто фізично. Фігурист припустився помилок, зокрема, не впорався з каскадом 3F+3Т. Стрибок у чотири оберти він так і не ризикнув включити до програми.

Учень Марини Амірханової, отримавши за прокат довільної 140,85 балів, здавалося, «полегшив» завдання Паніоту, але того такий хід подій тільки зайве розслабив. Зокрема, потрійний аксель і потрійний ріттбергер вийшли у Паніота не найкращої якості, а з другого потрійного акселя він упав. Водночас, отриманої суми балів за довільну – 146.60 – вистачило, щоб утримати першість і перемогти за підсумками двох програм – 234.06. У Павлова – 220.44.

drox6720

Ярослав Паніот

«Я би охарактеризував свій прокат як середній, тому, звісно, незадоволений ним. Перед виступом було прийнято рішення  не стрибати четверний фліп, бо він у мене «не йшов» на тренуванні. Тому виконав два тулупа у чотири оберти, один з них – у каскаді з потрійним тулупом. Моя проблема – потрійний ріттбергер, мені незручно його виконувати, оскільки у мене найменша дистанція для заходу на цей стрибок. І це знову, як і на попередніх змаганнях у Таллінні, призвело до помилки. Але все ж я виконав свою місію, став чемпіоном України, і тепер можу здійснити мрію свого життя та поїхати на Олімпійські ігри. Віднині я пропонуватиму свої ідеї щодо підготовки до олімпійських стартів – вони у мене є, але збережемо це поки що у секреті», - сказав Ярослав Паніот.

Третє загальне місце з результатом 182.36 посів переможець нещодавнього міжнародного турніру у Будапешті Іван Шмуратко.

У змаганнях жінок не випустила з рук перемогу юна Анастасія Архіпова. У довільній програмі, так само як і у короткій, вона показала швидкісне, якісне катання, успішно стрибнувши, серед іншого, каскад  потрійний лутці + потрійний тулуп, який раніше на змаганнях не виконувала. Попри падіння з потрійного ріттбергера, 13-річна Архіпова набрала досить високу суму балів і у довільній – 119.07, і загалом – 182.72.

drox5603

Анастасія Архіпова

Анну Хниченкову, для якої все складалося «не так» на цьому чемпіонаті  (у довільній вона набрала безліч «мінусів», тричі упала), Анастасія обійшла більше, ніж на 40 балів. У Хниченкової, котра залишилася на другому місці, загалом 142.02 бали, а за довільну вона отримала лише 86.04.

«Окрім одного елементу, я все зробила правильно у своїй програмі, і надзвичайно цим задоволена. А ріттбергер не вийшов, гадаю, тому, що я трохи затиснулася, на цей стрибок потрібно йти вільніше», - заявила Анастасія. Вона також повідомила, що буде готуватися до відбору на юніорський чемпіонат світу у Софії, а поки що у неї перерва.

Засмучена своєю невдачею Анна Хниченкова лаконічно прокоментувала свій виступ: «Це був найгірший мій прокат. Причина одна – я не впоралася зі своїм емоційним станом».

На третю сходинку п’єдесталу піднялася Анастасія Гожва – 126.24.  Фігуристка, за її словами, поступово починає набирати форму після тривалого лікування травми ноги, якої вона зазнала після серпневих контрольних прокатів.

У спортивних танцях на льоду безумовними і беззаперечними чемпіонами стали Олександра Назарова та Максим Нікітін. Їхній прокат «Піратів Карибського моря» перевершив всі попередні, крім, можливо, виступу у Японії на етапі Гран-прі. Яскравий і креативний танець отримав високі суддівські оцінки – 72.95, а у сумі з коротким забезпечив дуету перемогу – 178.96.

drox7478

Максим Нікітін та Олександра Назарова

«Ми раді своєму вдалому виступу, хоча є моменти, над якими треба працювати. Але ми постійно коригуємо,покращуємо,удосконалюємо свої програми і робимо це із задоволенням», - сказав Максим Нікітін.

У свою чергу, учні Галини Чурілової Дар’я Попова - Володимир Бєліков також прогресують з кожним стартом. На чемпіонаті України вони розташувалися відразу за своїми старшими «колегами», показавши другий результат – 137.55. На третьому місці Юлія Жата - Ян Луковський – 123.64. Зазначимо, у змаганнях брали участь три танцювальні пари.

У парному катанні за програмою чемпіонату України виступили Софія Нестерова - Артем Даренський . Учні Лілії Батутіної, які буквально щойно стали у пару, завершили чемпіонат з результатом 80.00.

За матеріалами сайту Української федерації фігурного катання на ковзанах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Анастасія Архіпова
На чемпіонаті України з фігурного катання розіграють перепустки на Олімпійські ігри
Український дует потрапив до топ-15 на першому етапі ЧС з фігурного катання
Український дует потрапив до топ-15 на першому етапі ЧС з фігурного катання
Анна Хниченкова
Українська фігуристка Хниченкова стала призеркою «Кубку Ніцци»
Олімпійський вогонь під час естафети вперше в історії передав робот
Олімпійський вогонь під час естафети вперше в історії передав робот
Олімпіада-2018 пройде в південнокорейському Пхьончхані
У РФ дозволили спортсменам виступити на Олімпіаді під нейтральним прапором
Олімпіада-2018 може стати найхолоднішою за останні 23 роки
Олімпіада-2018 може стати найхолоднішою за останні 23 роки
Іван Шмуратко
15-річний українець переміг на турнірі з фігурного катання у Будапешті (відео)
Анастасія Архіпова
13-річна українка зайняла призове місце на турнірі з фігурного катання у Таллінні
Володимир Бринзак
Україна - єдина європейська країна, яка не купила права на трансляцію Олімпіади-2018.
Дата публікації новини: