Про «Шахтар» як європейський топ, про «Зорю» як приємну несподіванку. Огляд європейських ЗМІ

Про «Шахтар» як європейський топ, про «Зорю» як приємну несподіванку. Огляд європейських ЗМІ
Луганська Зоря. Фото: Kicker

Главком не полінився «пройтися» по ЗМІ країн, яким протистояли наші команди, щоб зрозуміти більше

З початку тижня українські клуби подарували своїм шанувальникам в цілому приємні миттєвості єврокубкових днів. В рамках групового раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» на виїзді переміг клуб з Нідерландів «Феєнорд».

У Лізі Європи луганська «Зоря» на своєму полі здолала німецьку «Герту». Київське «Динамо» в цьому ж змаганні зіграло внічию зі швейцарським «Янг Бойз». Главком не полінився «пройтися» по ЗМІ країн, яким протистояли наші команди, щоб зрозуміти більше.

Суспільно-політичне видання Le Matin намагалося охарактеризувати гру, як свого клубу, так і Києва, а ще намалювало аж вельми сприятливі перспективи «Янг Бойз» у домашній грі. «…Коли «Янг Бойз» програв Києву з рахунком 1:3 цього літа в першому матчі кваліфікації Ліги чемпіонів, у другому, домашньому матчі, наша команда змогла перемогти з потрібним рахунком… В цьому поєдинку гості тримали удар у виїзній грі значно краще. Гарний футбол продемонстрував Ассале, проте й капітан команди, досвідчений Стів фон Берген, за рахунок відмінного вибору позиції, був ключовим виконавцем колективу, щонайменше, в захисті. Капітан та його товариші по команді часто успішно протистояли потужній атаці суперника. Серед гравців цієї лінії виділявся колишній футболіст «Базеля» Дерліс Гонсалес.

Проте й бразилець Жуніор Мораєс та колишній нападник «Монако» Дьємерсі Мбокани, провели гарний матч. Останній спровокував невиправдане вилучення Секу Саного…Через два тижні нова перемога над киянами перетворить ситуацію для «молодих хлопців» у вельми сприятливу… Проте зараз 2:2 – це точно успіх…»

.png_08

Інший ресурс «широкого профілю», 20 minuten, дав більш загальну картину протистояння віце-чемпіонів своїх країн. «…Останній виступ «Янг Бойз» у Києві ми бачили три місяці тому. В кінці липня, у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, клуб з Берна відчув на собі високий рівень клубу з України, проте в другому матчі «Динамо» втратило концентрацію. Незважаючи на переїзд Андрія Ярмоленка в Німеччину, протягом останніх кількох тижнів нічого не змінилося. В поєдинку з «Янг Бойз» Київ знову перебував на грані між тріумфом та недбалістю…»

Авторитетне німецьке видання Вild про матч нашої «Зорі» та берлінської «Герти» написало наступне. «…Футболісти «Герти» не змогли реалізувати щонайменше три очевидних шанси забити у ворота «Зорі». Колектив Паля Дардаї створював гольові ситуації, штурмував ворота господарів, більшу частину ігрового часу провів, створюючи атаки, проте забити зміг тільки раз… Це всього лише перший гол «Герти» в цій Лізі Європи… Українці були більш уважні до використання своїх моментів та за активної підтримки трибун забили двічі. Правильна гра в захисті, прихильність Фортуни та гострі контратаки принесли успіх «Зорі»…»

2

Інший відомий ресурс, сайт спортивного «ухилу», Кicker, відзначив невдалу гру своєї команди й успіх нашого клубу. «…Вихід «Герти» з групи стає мало реальним… Хлопці Дардаї поступилися «Зорі» в матчі, який провели непогано, продемонструвавши збалансовану гру. На початку в гостей було немало можливостей забити. Тільки в Зельке було кілька гарних нагод забити, непогано зіграв також Ібішевич… Проте слабка реалізація перекреслила всі надії. В цьому матчі «стара дама» домінувала, контролювала хід зустрічі й регулярно атакувала, проте хрест на зусиллях гостей поставив Сваток… «Зоря» не виглядала хлопчиками для биття, показала характер і змогла здивувати. У господарів варто відзначити Караваєва, Юрі й Сватка. Точний удар п’ятою центрального захисника луганців дуже засмутив німецьких вболівальників…»

Нідерландський спеціалізований ресурс Voetbal International віддає належне чемпіону України. «…Тактичний сюрприз та магія «Де Куйпа» зіграли роль на початку зустрічі: «Шахтар» розгубився, в перші десять хвилин сім разів втрачав м’яча й пропустив гол. Проте європейські топ-команди вміють розгадувати тактичні хитрощі. «Шахтарю» знадобилося 15 хвилин, щоб знайти протидію, пізніше гості перехопили ініціативу й диктували свої умови. «Шахтар» – досвідчена, гарно зіграна команда, яка регулярно грає в Лізі чемпіонів, а от для підопічних ван Бронкхорста це поки недосяжна вершина…. Ще один урок: в матчі проти топ-команди продумана домашня заготовка може мати успіх на старті, проте для кінцевого успіху треба більше…»

Інший сайт країни Патрика Клюйверта та Денніса Бергкампа, AD, також вказав, в першу чергу, на заслуги представника України. «…Європейська весна тепер здається для «Фейєноорда» недосяжною мрією. У вирішальному матчі третього туру групового етапу Ліги чемпіонів команда з Роттердама прийнятний результат не здобула. «Шахтар» переміг на «Де Куйпі» завдяки двом голам бразильця Бернарда… Впевнений старт швидко призвів до емоційного вибуху всього стадіону: Пятов не впорався з дальнім ударом Вільєни, і Бергейс забивав м’яча ледь не в порожні ворота. Однак суперник показав «Фейєноорду», що навіть за миттєвості неуваги в матчах такого рівня ви отримуєте жорстоке покарання…»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: