Україна завершила Олімпійські Ігри в Ріо: в скарбничці збірної 11 медалей

Україна завершила Олімпійські Ігри в Ріо: в скарбничці збірної 11 медалей

На ці Іграх наші спортсмени показали самий скромний результат за всю історію участі в літніх Олімпійських іграх під прапором незалежної держави.

Збірна України завершила ХХХІ літні Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро, всього в скарбничці наших спортсменів 11 медалей, серед яких дві золоті, п'ять срібних і чотири бронзові медалі.

На ці Іграх наші спортсмени показали самий скромний результат за всю історію участі в літніх Олімпійських іграх під прапором незалежної держави.

До нинішніх змагань найменш вдалою для українських спортсменів була Олімпіада 2000 року в Сіднеї на якій наші хлопці здобули три золота, 10 срібних та бронзових нагород.

Найкращий результат був показаний на перших Іграх, де Україна брала участь як самостійна збірна – в Атланті в 1996 році: дев'ять золотих, дві срібні і 12 бронзових медалей.

Крім того, на цих Іграх українська делегація була нечисленною за всю історію – 206 атлетів.

Загалом Україна нині має 11 медалей. 20 серпня збірна отримала три медалі: у змаганнях з сучасного п'ятиборства Павло Тимощенко  завоював срібну медаль, бронзові медалі завоювали каноїсти Дмитро Янчук  та Тарас Міщук  на змаганнях каное-двійок на 1000 м, а також гімнастка Ганна Різатдінова  в індивідуальному багатоборстві.

18 серпня Юрій Чебан  виборов золоту медаль у гребені на каное на 200 м. 16-17 серпня українська збірна завоювала дві медалі: гімнаст Олег Верняєв  приніс Україні перше золото Ріо-2016 у вправах на паралельних брусах, а легкоатлет Богдан Бондаренко  здобув бронзу за стрибки у висоту. 15 серпня Жан Беленюк  посів друге місце в греко-римській боротьбі.

14 серпня жіноча збірна України  виборола срібну медаль у фехтуванні на шаблях. П'ятий день Олімпіади приніс Україні «срібло» – Олег Верняєв  став другим в особистому багатоборстві зі спортивної гімнастики. У третій день Ріо-2016, 8 серпня, бронзову медаль завоювала Ольга Харлан  за фехтування на шаблях. У той же день Сергій Куліш здобув срібну медаль за стрільбу з пневматичної гвинтівки з 10 м.

У рейтингу за кількістю медалей збірна України 24-та. Всього хоча б одну медаль на Ріо-2016 завоювали 87 команд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: