Українці - кращі з кращих. Європейські ЗМІ нахвалюють Ярмоленка та Маліновського

Українці - кращі з кращих. Європейські ЗМІ нахвалюють Ярмоленка та Маліновського

Минулого вікенду українці відзначилися у чемпіонатах Бельгії, Чехії та Німеччини

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу - насамперед у Бельгії, Чехії та Німеччині.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулий вікенд.

Хавбек клубу німецької Бундесліги «Шальке» з міста Гельзенкірхен Євген Коноплянка у грі проти «Гоффенгайма» у межах чемпіонату на полі був одним з кращих. Євген вийшов на позиції фактично лівого нападника й відіграв увесь матч. Після двох невдалих поєдинків цього разу наш «німець» виділявся на полі з кращого боку, про що свідчать і статистичні показники. З 17-ти ударів «кнаппен» півзахисник збірної України наніс аж п’ять, проте лише один з них - в отвір воріт. Але саме в українця був найбільш реальний шанс рахунок зрівняти. Проте тут Фортуна від Євгена відвернулася - на початку другої половини матчу, при спробі перекинути м’яча через голкіпера суперника, Коноплянка влучив у перекладину… Також Євген виконав всі п’ять кутових «кобальтових». Одного разу після його подачі зі штрафного удару ледь не забив одноклубник… Втім, усі спроби гостей були марними - «Гоффенгайм» переміг з рахунком 2:0. «Шальке» займає сьому позицію у таблиці з дев’ятьма очками.

Німецький спортивний ресурс RevierSport Євгену за матч поставив 3.5 (нагадаємо, що у Німеччини найвища оцінка - 1, - примітка) бали, а його дії прокоментував наступним чином:

1_03

«...На 49-й хвилині матчу мав хороший шанс забити, проте його удару бракувало точності. Й після цього моменту проявляв високу активність, проте хоча б одну з кількох можливостей забити  не використав...»

Хавбек бельгійського клубу місцевої вищої ліги «Генка», а це Руслан Маліновський, сезон-2017/18 розпочав не так яскраво, як від нього очікували. Проте у матчі Ліги Жупілє проти «Остенде» Руслан показав, чому не так давно «магістри» заплатили за нього кругленьку суму донецькому «Шахтарю». На 44-й хвилині Маліновський забив симпатичний гол зі штрафного удару та вивів свою команду вперед. Для Руслана це перше взяття воріт в поточному сезоні. Крім того, в його активі вже є гольова передача. У другій половині матчу, який завершився з рахунком 1:1, Маліновський заробив жовту картку, а на 77-й хвилині його замінив інший гравець. По закінченні восьми турів «Генк» має дев’ять очок і займає дев’яту позицію в таблиці.

Суспільно-політичний бельгійський ресурс Het Nieuwsblad повз звитягу Руслана не пройшов, але і без долі стріл критики на його адресу не обійшовся:

2_06

«...Наприкінці першої половини перспективний штрафний удар у гол перетворив Маліновський... Враховуючи його позицію на полі, від цього гравця очікували більшого в сенсі вміння діяти нестандартно, креативно й загострювати гру хорошими пасами, але гол є гол...»

Один з наших «засланих козачків» у Чехії, ще один екс-гравець «Дніпра», один з  віце-капітанів (чи то пак – капітанів?..) збірної України Руслан Ротань, у виїзному матчі його «Славії» проти «Зліна» був помітною фігурою. Клуб з Праги задіяв також іншого українця, і теж гравця нашої головної команди, Едуарда Соболя. І Ротань, і Соболь зіграли увесь матч. Проте Руслан зумів ще й перетворити подачу з кутового у забитий гол. Не сам, а з допомогою партнера Мілана Шкоди, проте це не відміняє той факт, що на 76-й хвилині «Славія» рахунок відкрила. Втім, втримати перемогу не вдалося - нічия 1:1. «Славія» йде на третій позиції, маючи в своєму активі 16 балів.

Чеський портал iDNES про результативну дію нашого співвітчизника пише опосередковано:

3_02

«...Здавалося б, простенька верхова подача у штрафний майданчик господарів з кутового прапорця призвела до голу, адже чи то нападник гостей, чи то захисник господарів, м’яча у ворота зрізали... Як би там не було, а при навісах з корнера опікати візаві треба значно ретельніше...»

Не проходить і дня, щоб провідні західноєвропейські видання не згадали про такого хлопця, як Андрій Ярмоленко. Новобранець німецької «Боруссії» з Дортмунда в останньому матчі свого клубу Андрій участі не брав (місцева преса пов’язує такий крок наставника Петера Боса з бажанням поберегти гравця на матч з іспанським «Реалом» у Лізі чемпіонів у найближчий вівторок). Проте без уваги ЗМІ знову не залишився…

Провідне німецьке спортивне видання, авторитетний Sport Bild, визнав Ярмоленка найкращим новачком сезону у Бундеслізі за версією вболівальників. В опитуванні цього ресурсу наш співвітчизник набрав 45% голосів. І це ще не всі заслуги Андрія. Ярмоленко також визнано найкращим футболістом вищого дивізіону Німеччини у шести зіграних з початку сезону турах. Щоб краще пояснити читачам значущість такого рейтингового «голосування», наведемо прізвище лише одного гравця, якого Андрій обійшов. Левандовськи. Той, який Роберт - нападник «Баварії» та збірної Польщі. Зазначимо, що в опитуванні взяли участь цілих п’ять тисяч шанувальників гри №1.

4_03

Про Ярмоленка говорять і в Англії. Експерт телеканалу Sky, німець, колишній хавбек «Ліверпуля» Дітмар Гаманн про Андрія відгукується дуже схвально:

«…У сучасному футболі є не так багато виконавців, які здатні однаково грати обома ногами (аванс на адресу Андрія - як не крути, а його права лівій поступається… - примітка) і мати настільки збалансовану структуру тіла. Один з них - Ярмоленко. Його гра - радість для очей…»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: