Українці неприємно здивували. Хорватські ЗМІ підсумували матч із Україною влучними коментарями

Українці неприємно здивували. Хорватські ЗМІ підсумували матч із Україною влучними коментарями

До Вашої уваги оцінка матчу Україна - Хорватія (0:2) від хорватських журналістів

Збірна України закінчила свій виступ у відборі на Чемпіонат світу 2018 року. Поразка від Хорватії у домашньому матчі підвела риску під невдалим виступом команди у кваліфікації до Мундіалю під керівництвом Андрія Шевченка.

За підсумками кампанії в активі головної команди країни залишилося 17 очок і третя сходинка у таблиці про ранги.

«Главком» «пройшовся» по хорватським ЗМІ, які не обійшли увагою гру не тільки своєї команди, а й «синьо-жовтих».

Одне з найбільш популярних та авторитетних ЗМІ країни Роберта Просінечки та Роберта Ярні Vecernji List зробило історичний екскурс і зазначило вболівальницький «саппорт» збірної України.

screenshot_2

«…Столиця України – точно щасливе місто для збірної Хорватії. Два десятки років тому тут ми змогли кваліфікуватися на Мундіаль 1998 року, на якому врешті зайняли високу третю позицію. У цей понеділок історія повторилася – ми знову вирвали право кваліфікуватися на Чемпіонат світу (тут хорватські колеги явно поспішають з висновками – щоб вийти на ЧС, Хорватії ще треба переграти майбутнього суперника в двох стикових матчах – примітка)… Чарівник Модрич та бомбардир Крамарич переграли збірну України з рахунком 2:0… Ще за дві години до початку гри було ясно, що підтримка господарів буде фантастичною. Українці заповнили трибуни головного стадіону країни й гучно співали. В потужному скандуванні зовсім загубились голоси наших вболівальників. Їх на арені було приблизно сім сотень чоловік… В першій половині матчу, за винятком початку гри й останніх хвилин, хорватська дружина грала невиразно. Однак після перерви «картаті» почали діяти агресивніше, тоді як Україна чомусь стала «затиснутою» на своїй половині…»

Суспільно-політичне видання Index про матч своєї команди з Україною написало наступне:

screenshot_3

«…Склалася ситуація, коли в останньому матчі відбору нашій збірній була потрібна тільки перемога. Під орудою нового наставника Златко Далича «шашкові» це завдання виконали. Втім, для того, щоб це зробити, Хорватії довелося перебудуватися й докласти значних зусиль. Наша команда грала в незвичному для себе захисному стилі, який приніс успіх (цікава інтерпретація сценарію матчу, адже якщо вони так грають у оборонній манері, то як вони діють, коли «обирають» атаку?! – примітка). Спочатку ми грали в футбол, який принести успіх не міг апріорі. Однак по закінченні перших 45-ти хвилин Лука Модрич та Іван Ракитич заволоділи центром поля, й «картаті» почали диктувати свої умови. Ці ж футболісти й стали «співучасниками» першого та другого взяття воріт у виконанні Крамарича. Тому задовго до закінчення матчу все стало зрозуміло… Збірна України була невиразною й сірою, від господарів очікували більшого. Команда Андрія Шевченка змогла здивувати. Проте такий сюрприз був зі знаком мінус…» 

Спеціалізований ресурс Gol підкреслює, що перемога Хорватії стала можлива завдяки тому, що гості не дали зіграти футболістам України.

screenshot_4

«…У Києві хорвати впоралися з натиском суперника, і з 70-ма тисячами його шанувальників. Як і в більшості матчів відбору, Хорватія виграла завдяки блискучій грі в другій половині матчу. В першому таймі українці домінували, втратили кілька гарних нагод, і в нас була повна торба сумнівів щодо прийнятного результату. В діях наших хлопців відчувалася нервозність, вони грали під великим тиском трибун та своєї ж преси, проте всі ми продовжували сподіватися. Й уже в другій половині ми змогли повністю переграти візаві. Україну було видно тільки в першій половині. Це наша заслуга…»

У іншому спеціальному виданні Sportske Jutarnji дали достатньо деталізовану оцінку грі обох команд.

screenshot_5

«…Хорватія отримала шанс зіграти в плей-офф відбору до Чемпіонату світу завдяки прекрасній грі в другій половині поєдинку. Українська збірна переважала противника протягом перших 45-ти хвилин. Було гаряче – господарі були близькими до того, щоб перетворити в голи кілька хороших нагод. В першій половині матчу в діях футболістів збірної Хорватії було мало змістовності. Однак голи Крамарича в другому таймі дали надію на те, що Хорватія таки поїде на Мундіаль… Коли Україна відбила стартові атаки суперника й провела кілька разючих наскоків на наші ворота, не можна було не визнати, що господарі були близькими до взяття наших воріт... Тільки в другій половині перших 45-ти хвилин «картатим» вдалося відсунути гру від своїх воріт, проте в грі нашого колективу було багато сумбуру, проблем з проведенням атак та їхніми завершенням. На щастя, потім все стало по-іншому…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: