Збірна України розгромно програла Словенії і попрощалася з Євробаскетом-2017

Збірна України розгромно програла Словенії і попрощалася з Євробаскетом-2017

Українці зазнали нищівної поразки від словенців в 1/8 фіналу.

Чоловіча збірна України ледве пролізла у плей-офф Євробаскету-2017, тому у протистоянні зі Словенією в 1/8 фіналу підопічні Євгена Мурзіна були далеко не фаворитами. Та і статистика говорила сама за себе: українці виграли на турнірі два матчі з п'яти, а наші суперники ще не знали поразок, маючи стовідсотковий переможний результат.

Словенці відразу ж заволоділи ініціативою та повели у рахунку після вдалого триочкового. Щоправда, Денис Лукашов зрівняв цифри на табло. Це було востаннє, коли «синьо-жовті» не програвали у звітному матчі. Надалі наші суперники пішли у відрив, довівши рахунок до 19:7. І тільки Максиму Пустозвонову п'ятьма очками поспіль вдалося дещо скоротити відставання - 12:19.

У першій чверті українці швидко перебрали з фолами - уже на шостій хвилині. Для прикладу, команда Словенії відіграла у захисті надзвичайно вдало, адже вперше сфолила за 26 секунд до завершення 10-хвилинки. На останніх секундах Пустозвонов знову трішки скоротив відставання своїм «енд-ваном», але суперники повернули комфортну перевагу - 26:17.

image1

Євген Мурзін

У другій чверті, як і у першій, команди більше хвилини не могли відкрити рахунок. Цю «тишу» порушили словенці, на що своїм влучним кидком відповів Олександр Липовий. Після цього наші суперники пішли у черговий відрив. Підопічні Мурзіна якось занадто метушилися в атаці. Як наслідок - лише два набрані очки за чотири хвилини. І вже більше більше десяти пунктів відставання - 19:31.

Цього разу Україна обережніше діяла у захисті, не перебравши з фолами занадто рано. М'яч вперто не хотів заходити у кільце супротивника, і тільки Олександр Кольченко нарешті зрушив цифри під назвою нашої країни з мертвої точки. Але у відповідь Рендольф і Препелич довели рахунок уже до непристойного - 38:21. За хвилину до завершення першої половини В'ячеслав Бобров відзначився данком. Це був один з небагатьох яскравих моментів у виконанні українців до великої перерви, на яку команди пішли за рахунку 27:42.

image2Олександр Липовий

Початок третьої чверті також нічого позитивного Україні не приніс. Хоча на певний момент здалося, що, можливо, зараз прорве. Але вдала триочкова спроба Пустозвонова успішного продовження не отримала. До слова, м'яч і надалі вперто не хотів залітати у кільце Словенії. В одному з епізодів «круглий» повністю облизав кожен сантиметр дужки, після чого вилетів назад у гру...

Олександр Мішула через ушкодження не міг допомогти команді у цьому матчі. Під час поєдинку погано почав себе почувати Олександр Липовий. Не міг Мурзін розраховувати на Кирила Фесенка. Цілком можливо, що саме коротка лава і зіграла злий жарт зі збірної України у другій половині зустрічі. Третя чверть була взагалі абсолютно провальною - 16:26. І доля переможця цього протистояння вже була вирішена.

image3Словенці святкують перемогу

У четвертій чверті хотілося побачити розкуту гру від українців, адже перебіг зустрічі дозволяв це зробити. А вийшло по-іншому. Наша команда набрала перші очки лише на початку шостої хвилини чверті... Словенці наприкінці розслабилися, дозволивши українцям виграти чверть з мінімальною перевагою.

Отож, поразка 55:79, яка залишає Україну за бортом турніру. Та і такий результат можна вважати цілком нормальним, пригадуючи, що наша команда потрапила у фінальну частину лише в останній момент. А збірна Словенії здобула шосту перемогу поспіль і продовжує боротьбу за медалі.

Євробаскет-2017

1/8 фіналу

Словенія - Україна - 79:55 (26:17, 16:10, 26:16, 11:12)

Україна: Пустозвонов - 11 + 4 підбирання, Лукашов - 9 + 4 передачі + 4 підбирання, Бобров - 8 + 4 підбирання, Липовий - 6, Зайцев - 5, Пустовий - 4 + 10 підбирань, Кравцов - 4 + 4 передачі, Кольченко - 4, Корнієнко - 2, Конєв - 2, Отверченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: