Вибухи на військових складах. Результати розслідувань та відшкодування збитків потерпілим (трансляція прес-конференції)

Вибухи на військових складах. Результати розслідувань та відшкодування збитків потерпілим (трансляція прес-конференції)

На думку правозахисників, розслідування проводяться вкрай неефективно

Сьогодні, 12 жовтня, об 11:00 в прес-центрі «Главкома» відбудеться прес-конференція на тему: «Вибухи на військових складах. Результати розслідувань та відшкодування збитків потерпілим». 

Запрошені гості: 

  • Юлія Науменко, адвокат Центру стратегічних справ УГСПЛ, представник потерпілих у Сватовому; 
  • Михайло Тарахкало, директор Центру стратегічних справ УГСПЛ; 
  • Ольга Решетилова, координатор Медійної ініціативи за права людини.

Учасники прес-конференції говоритимуть про те, що за час проведення АТО вибух боєприпасів на військовому складі у Калинцівці був принаймні шостим відомим подібним випадком. А також третім, де постраждало цивільне населення. Українська Гельсінська спілка з прав людини надає правову допомогу потерпілим від вибухів на складі у Сватовому на Луганщині та у Балаклії на Харківщині.

На думку правозахисників, розслідування проводяться вкрай неефективно.

Після вибуху у Сватовому притягнуто до відповідальності лише начальника складів, а потерпілі досі невизначені. Як просувається розслідування цих справ? Чи відшкодовує держава завдані збитки постраждалим? Також запрошені потерпілі, представники Генеральної прокуратури та Кабінету міністрів.

Трансляцію прес-конференції можна подивитись тут: 

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: