Гринів: Судді знахабніли, питання вирішуються на користь того, у кого більше грошей

Гринів: Судді знахабніли, питання вирішуються на користь того, у кого більше грошей

«Настільки висока зневіра в справедливість, що всі, коли йдуть до суду, то не вірять, що все вирішиться, і починають зразу збирати гроші», - каже нардеп.

Судова реформа має призвести до того, що прийдуть люди, які відновлять авторитет суддів. Про це на «112 Україна» заявив голова депутатської фракції БПП Ігор Гринів.

«Ідея цієї судової реформи полягає в тому, щоб в суди прийшли люди, для яких би слово «Ваша честь» не було просто ритуальним звертанням, а щоб це були люди, які б змогли відновити авторитет суддів. Це можна зробити тільки почистивши ці авгієві конюшні», - сказав Гринів.

Він розкритикував принцип судочинства, коли рішення приймаються на користь того, у кого більше грошей.

«Коли проста людина йде до суду зі своїми побутовими проблемами, або бізнесмен судиться з бізнесменом, то вже не секрет, що не право або правда стало критерієм, а вартість вирішення питання. Судді настільки знахабніли, що є вже реальна такса на рішення. Коли говориш про це з людьми, то настільки висока зневіра в справедливість, що всі, коли йдуть до суду, то не вірять, що все вирішиться, і починають зразу збирати гроші, щоб вирішити своє питання в суді. Це не могло більше продовжуватись», - заявив глава фракції БПП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: