Кому і навіщо Аваков «роздає» нагородну зброю

Кому і навіщо Аваков «роздає» нагородну зброю

Після приходу у крісло міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з лютого 2014 по серпень 2016 року МВС видало 1150 екземплярів нагородної зброї.

Кого насправді нагороджують в МВС – не знає саме міністерство. На запити Української асоціації власників зброї МВС двічі повторило, що не веде обліку нагородної зброї. За підрахунками Асоціації – в Україні роздарували близько 50 тисяч «стволів».

Окрім всього, у списку також засвітилася і заборонена зброя

«Тут 30% це автомати, це зброя військового призначення. І я чомусь більш, ніж певен, що вона не деактивована в плані автоматичного вогню, оскільки це нагородна, вона не підпадає під мисливські всі директиви, тому я певен, що ця зброя має режим автоматичного вогню. Це не дитяча забавка і це бойові автомати, якими озброюється сучасний солдат», – прокоментував Микола Мікуліч, експерт зі зброї.

Хто і за яким принципом у МВС визначає, кому і яку саме модель подарувати – невідомо. Не зрозуміло також, якими аргументами керуються в МВС нагороджуючи штурмовими гвинтівками.

Правове підґрунтя дарувати таку зброю відсутнє, зазначили юристи. Окрім того, незрозуміле походження сучасної автоматичної зброї, яку дарує МВС, адже у міністерстві зазначили, що гроші на закупівлю не витрачали.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився надавати інформацію про те, кому з народних депутатів він подарував вогнепальну зброю, навіть на депутатський запит. Заявив, що це його право.

15 червня стало відомо, що Аваков нагородив 88 депутатів Верховної Ради вогнепальною зброєю. Пізніше міністр повідомив, що за потреби повний список може бути опубліковано.

Нагадаэмо, що в ніч на 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району загинули 5 співробітників поліції та Державної служби охорони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: