Під акомпанемент ворожих пострілів: як відзначили День захисника на фронті

Під акомпанемент ворожих пострілів: як відзначили День захисника на фронті

Справжні герої цього Дня – на передовій у зоні АТО захищали нас від російської агресії.

Два роки тому президент Порошенко запропонував відзначати День захисника Вітчизни у День Українського козацтва на Покрову. І донині українські солдати зустрічають це свято під акомпанемент ворожих пострілів.

Наприклад, десантники 81-ї бригади вшанували пам’ять загиблих у зоні бойових дій побратимів. На їхню честь відкрили меморіальну дошку.

За час війни ця десантна бригада втратила майже сотню справжніх воїнів. Це самі ті хлопці, які і зараз боронять околиці Авдіївки – найгарячішої точки зони АТО.

Хлопці розповіли, що бойовики обстрілюють їхні позиції весь час. І свято тому не виключення. Бійці зазначили, що несвяткові феєрверки терористи почали запускати з самого ранку.

Кругом українських захисників розвалені вщент будинки. Пересуватися між позиціями можна лише короткими перебіжками. Кулі пролітають просто над головою. Зовсім поруч постійно вибухають заборонені міни. Колись затишні дачі з садочками тепер складають апокаліптичний пейзаж, наче у голівудському фільмі.

Але шалені обстріли не заважають хлопцям зберігати бадьорий настрій та кепкувати один з одного.

Також військові додали, що захисники це не лише ті, хто стоїть зі зброєю в руках на передових позиціях. Це і волонтери, які допомагають українській армії, і лікарі, які щодня рятують життя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: