Відео спільної зустрічі Порошенка та Макрона з представниками ЗМІ

Відео спільної зустрічі Порошенка та Макрона з представниками ЗМІ
Президент України Петро Порошенко та президент Франції Еммануель Макрон

«Ми впевнені в тому, що повинні бути якісно підготовлені документи, схвалення яких має нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю. Цей мир може настати по закінченні російської агресії»

Левову частину часу під час сьогоднішніх переговорів президента України Петра Порошенка з президентом Франції Еммануелем Макроном було присвячено ситуації на сході нашої держави, протидії російській агресії проти суверенної і незалежної України і ситуації в Криму. Про це глава держави повідомив на спільній зустрічі з представниками ЗМІ, яка відбулася по завершенні зустрічі лідерів двох країн.

«Можу наголосити, що ми дуже ретельно обговорили всі обставини, визначили тактику наших дій на подальші декілька тижнів. Ми домовилися про те, щоб провести консультації і узгодити позицію для того, щоб підвищити ефективність можливої зустрічі у «нормандському форматі», - повідомив Петро Порошенко.

На його переконання, задля ефективної роботи до наступної зустрічі у «нормандському форматі» мають бути напрацьовані чіткі пропозиції і конкретні документи. «Нам не потрібні багатогодинні переговори. Ми впевнені в тому, що повинні бути якісно підготовлені документи, схвалення яких має нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю. Цей мир може настати по закінченні російської агресії», - наголосив Петро Порошенко.

Також на спільній зустрічі з представниками ЗМІ Макрон назвав строки зустрічі лідерів «нормандського формату». Він повідомив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться наприкінці червня - початку липня поточного року.

«Стосовно дати (зустрічі. – Ред.), її обговорюють. Це буде десь між кінцем червня - початком липня», - сказав Макрон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: