До Вінниці на джазовий фестиваль приїдуть музиканти з дев’яти країн світу

До Вінниці на джазовий фестиваль приїдуть музиканти з дев’яти країн світу

Протягом двох днів – 23–24 вересня – у Вінниці триватиме традиційний «VINNYTSIA JAZZFEST–2017».

Цього року фестиваль пройде він під гаслом «фартовий». Прийшовши на один концерт, глядачі отримають одразу два виступи, адже вся концертна програма буде побудована з великих блоків. На шанувальників джазу чекатимуть вісім творчих зустрічей з кращими музикантами з Австрії, США, Словаччини, Литви, України, Німеччини, Франції, Люксембургу та Норвегії. Відбуватиметься фестиваль традиційно сцені ТРК «Вінтера».

«Фестиваль обіцяє бути цікавим усім поколінням меломанів, адже його програму ми формували дуже ретельно, орієнтуючись на різні смаки глядачів, – переконує продюсер «VINNYTSIA JAZZFEST», заслужена артистка України Ірина Френкель. – Відкриватиме його український етно-джаз проект «KoloYolo», який змусить українську бандуру, зливаючись з потужними барабанами і заворожливим співом гітари, звучати у джазових ритмах. Також глядачі матимуть зустріч з культовим джазменом Володимиром Тарасовим. Він заграє разом з провідними імпровізаторами з Литви. Зірками вечірнього концертного блоку першого дня стануть сучасні джазові експериментатори – джаз-ф’южн квартет Мішеля Майса із Люксембургу, Франції та Німеччини, а у другому відділенні – неординарний мюнхенський проект «DAS HOBOS».

Цьогорічний фестиваль можна назвати парадом професури, адже всі лідери колективів-учасників мають професорські звання у області джазової музики. Так, наприклад, другий день фестивалю відкриватиме найкращий піаніст Норвегії Ян Гуннар Хофф, який викладає джаз у Арктичному університеті Норвегії (UiT) та університеті Агдер. Яскравим обіцяє бути виступ австрійсько-словацького тріо Йорга Ляйхтфріда. А фінішує фестиваль концертами одразу двох яскравих хедлайнерів – безбашні парижани презентують свій проект «BATUNGA & The SUBPRIMES», а кращий піаніст сучасності, культовий і легендарний Сайрус Честната із США продемонструє справжній «чорний» джаз».

У рамках фестивалю також буде реалізований новий проект «КіноДжаз», завдяки якому Вінниця буде жити у ритмі джазу протягом шести тижнів, що передують фестивалю. Тобто, починаючи з 19 серпня, на мело- та кіноманів чекають покази найкращих стрічок про джаз, культових джазових музикантів та найяскравіших моментів минулорічних фестивалів «VINNYTSIA JAZZFEST». І все це буде абсолютно безкоштовно під відкритим небом на площі біля Центрального універмагу.

Організатори кажуть, що у фінансуванні музичного свята посприяли посольства та культурні інституції низки європейських країн. Саме завдяки їхній підтримці фест став доступний для кожного і вартість квитків «не кусається». Максимальна ціна на всі дні та концерти фестивалю складає 435 гривень. 18 серпня стартує програма лояльності, за якою можна отримати знижку до 43 %, придбавши квитки до 9 вересня, а з 9 до 16 вересня – знижка становитиме до 21 % на всі концерти фестивалю. Можна купувати як мультиквитки (на всі концерти), так і на окремі виступи.

Інформаційний центр фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST–2017», де можна придбати квитки і отримати максимально вичерпну інформацію про всі концерти фестивалю, розпочинає свою роботу 18 серпня у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73, телефон: (0432) 690-025). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: