Металургійний завод на Вінничині підозрюють у фінансуванні тероризму

Металургійний завод на Вінничині підозрюють у фінансуванні тероризму

Правоохоронці підозрюють керівництво підприємства у фінансування бойовиків «ЛНР»

Металургійний завод із Луганської області, який після початку АТО перереєструвався на Вінниччині, слідчі СБУ запідозрили у готуванні до фінансування тероризму. Про це інформує місцеве видання Vlasno.info із посиланням на ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду.

Виробничі потужності підприємства фактично розміщені на тимчасово окупованій території. За даними слідства, генеральний директор та фінансовий директор та інші посадові особи заводу, готувалися до фінансування тероризму. «А саме — фінансового та матеріального забезпечення розміщеної на території підприємства бази з ремонту військової техніки незаконного збройного формування «ЛНР» та Збройних сил Російської Федерації та підготовки бойовиків незаконного збройного формування «ЛНР», шляхом проведення операції із повернення з державного бюджету України від'ємного значення ПДВ у сумі 19,8 мільйонів гривень», – йдеться в ухвалі суду.

 Відомо, що у 2015 році завод звернувся до податкової інспекції у Севєродонецьку та Луганського окружного адміністративного суду з питанням про повернення надмірно сплаченої суми податку на прибуток у розмірі дев'яти мільйонів гривень. Проте оскільки завод перереєструвався на Вінниччині, то справу зі сходу України скерували на Вінниччину.

У квітні 2017 року Вінницький окружний адміністративний суд прийняв рішення про законність фінансових вимог у розмірі дев'яти мільйонів гривень. Крім того, службові особи заводу у грудні 2014 року заявили позов до Харківського окружного адмінсуду про стягнення на користь підприємства із державного бюджету України від'ємного значення ПДВ в сумі 19,8 мільйонів гривень. Справа дійшла до Верховного суду України, який у березні 2017 року скерував справу на розгляд до суду першої інстанції.

У листопаді цього року призначено слухання цієї справи у Вінницькому окружному адміністративному суді. Разом із тим, ухвалою Господарського суду Київської області ще у грудні 2016 року порушено провадження про банкрутство підприємства та введено процедуру розпорядження майном боржника. Усі ці документи і збирає наразі до матеріалів кримінального провадження слідство. Нагадаємо, правоохоронці здійснюють іще одне досудове розслідування за фактом фінансування тероризму — мова йде про реалізацію підприємством продовольчих товарів на тимчасово непідконтрольну територію України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: