Бойовики ІДІЛ знову захопили Пальміру

Бойовики ІДІЛ знову захопили Пальміру
Фото: Дикий світ

Місто-пам'ятка, яке охороняється ЮНЕСКО, було звільненим від бойовиків всього 7 місяців

Бойовики угруповання «Ісламська держава» знову увійшли в стародавнє сирійське місто Пальміра, повідомляють місцеві активісти. Як заявив представник Центру моніторингу за дотриманням прав людини в Сирії (базується в Великобританії) Рамі Абдель Рахмана, бойовики ІДІЛ тепер займають північно-західну частину міста і тіснять урядові війська, а також шиїтські угруповання, передає російська служба BBC.

Пальміра була звільнена наприкінці березня сирійськими збройними силами за підтримки російської авіації. Збройні формування ІДІЛ почали просуватися до Пальміри з четверга.

«Ісламська держава» почала новий наступ на Пальміру. Це місто було захоплене «Ісламською державою» в 2015 році, після чого бойовики знищили там пам'ятники культури, а також провели ряд масових вбивств в античному амфітеатрі. У березні 2016 року сирійській армії при підтримці російських військових вдалося повернути контроль над містом.

Пальміра - пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До початку конфлікту в Сирії місто щорічно відвідували понад 150 тисяч туристів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: