Понад мільйон людей відвідали месу Папи Римського в Польщі

Понад мільйон людей відвідали месу Папи Римського в Польщі

Понад мільйон людей прийшли на заключну месу Світового дня молоді в Польщі, яку провів Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск в неділю, 31 липня, відслужив месу для більш ніж мільйона паломників на "Полі Милосердя" неподалік Кракова. Водночас речниця організаторів заходу заявила агенції AFP, що службу відвідали "від 2,5 до трьох мільйонів осіб".

Меса стала фінальним акордом Світового дня молоді, який тривав тиждень та зібрав молодих католиків з усього світу. Серед інших, на месі був присутній президент Польщі Анджей Дуда.

Під час служби Папа Римський наголосив, що молодь має вірити в силу милосердя та назвав загрозою відсутність віри у себе. Він також закликав не впадати в зневіру і докладати зусиль для спільного блага.

"Пригніченість негідна нашого духовного тіла. Вона як вірус, який інфікує і блокує все", - цитує слова понтифіка агенція dpa.

Намагаючись достукатися до сердець молоді, у своїй промові Франциск використовував ІТ-метафори, сказавши присутнім "відкрити найкраще посилання з можливих, до серця, яке бачить та передає добро, і не втомлюється це робити". Він закликав людей використовувати Євангеліє, як GPS у своєму житті.

Франциск також зауважив, що молоді люди повинні бути мрійниками, які вірять "в нове людство", що "відкидає ненависть між народами" і "не хоче бачити кордонів та бар'єрів".

Наступний Світовий день молоді пройде у 2019 році в Панамі, куди Папа Римський всіх і запросив.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: