Російські дипломати таки покинули будинок відпочинку неподалік від Вашингтону, - ЗМІ

Російські дипломати таки покинули будинок відпочинку неподалік від Вашингтону, - ЗМІ
1492news.com

Дипломати мають виїхати із США до кінця 2016 року

Російські дипломати 30 грудня покинули два будинки відпочинку поблизу Вашингтона і Нью-Йорка відповідно до наказу Білого дому. Як повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на агенції Reuters та Associated Press, дипломати звільнили приміщення «без зайвого шуму».

Повідомляється, що росіянам було виділено час до полудня, щоб покинути «рекреаційні установи» у Сентервілі, штат Меріленд, та на Лонг-Айленді у штаті Нью-Йорк. У визначений час кілька невеликих вантажівок, автобусів і легковиків чорного кольору з дипломатичними номерними знаками покинули територію будинків.

«Приміщення було звільнене і перебуває під управлінням уряду», – сказав мер Верхнього Бруквіля в окрузі Нассау на Лонг-Айленді Елліот Конвей. «Вони були тихими сусідами», – додав він.

За повідомленнями, деякі пасажири дипломатичного конвою посміхалися і махали руками перехожим, покидаючи маєток у лісистій місцевості в штаті Меріленд.

Білий дім 29 грудня заявив, що дві російські дипломатичні установи – у Нью-Йорку та Меріленді, які, як вважають, займалися розвідкою, будуть закриті, а 35 російських дипломатів – видворені. Такі дії стали частиною санкцій США через кібератаки під час президентської кампанії, за якими, ймовірно, стоїть Москва.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін назвав виселення дипломатів «скандальним», особливо в час різдвяних свят, коли діти на канікулах, а сім'ї планували проводити час в заміських будинках для відпочинку.

Раніше повідомлялося, що оголошені персонами нон грата 35 російських дипломатів, залишать США до 1 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: