В Україні розширюється перелік пам’яток культурної спадщини

Хороші новини є і їх важливо повідомляти

Отож, управління охорони культурної спадщини ініціювало занесення семи об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення. Відповідний наказ був затверджений 04.06.2018 Міністерством культури України.

Серед об’єктів, що включено до реєстру Земські школи Полтавської області Лохвицького району. Пам’ятки культурної спадщини, рекомендовані наказом Міністерства культури України для внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення як такі, що відповідають встановленим критеріям.

Наданий статус пам’яток місцевого значення – державна гарантія збереження об’єктів надалі. Адже Земські школи, збудовані за проектом Опанаса Сластіона є прикладом унікального стилю українського архітектурного модерну та мають неоціненно важливі складові культурної спадини України.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: