Сергій Лещенко Народний депутат 8 скликання

Екологи б'ють на сполох: підприємство Ахметова загрожує життю і здоров'ю мешканців Дніпра

Людина, яка збирає надприбутки з енергоринку по схемі Роттердам плюс, використовує Україну просто як кормову базу, з якої харчується його родина

Рінат Ахметов вивіз родину до Лондона, а жителям Дніпра, де розташована його Придніпровська ТЕС з технологіями 1950-их років, він влаштував екологічний геноцид.

Коли ДТЕК придбала Дніпроенерго на фіктивному конкурсі, він брав на себе зобов'язання зменшувати викиди шляхом встановлення пило- та газоочисного обладнання. А тепер слідкуйте за руками:

  • Старий дозвіл на викиди діяв з 2012 по 2018 роки, який передбачав модернізацію виробництва і зменшення викидів. Не виконано!
  • В 2015 році Ахметов отримує новий дозвіл на викиди до 2022 року. Зниження викидів у десять разів мало настати з 1 січня 2018. Не виконано!
  • Наприкінці 2017 року Ахметов вирішує позбутися цього дозволу на викиди та звертається за отриманням... ще одного, зі збереженням нинішньої норми - 1100 мг пилу з важкими металами на кубометр повітря. У підсумку, на звернення екологічних активістів Дніпра Мінекології не видає йому новий дозвіл. І з початку року він має знизити викиди в десять разів, що не зроблено - тоді як екологічну інспекцію, яка мала би оштрафувати олігарха, не допускають на підприємство.

Людина, яка збирає надприбутки з енергоринку за схемою Роттердам плюс, використовує Україну просто як кормову базу, з якої харчується його родина. Тому ми разом з Victoria Voytsitska та Andriy Gerusдолучилися до акції протесту під штаб-квартирою ДТЕК у Києві, організованою групою екологічних активістів з Дніпра на чолі з Irina Chernysh та Artem Romanyukov.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: