Директор львівського підприємства намагався підкупити правоохоронців

Директор львівського підприємства намагався підкупити правоохоронців
Директора підприємства правоохоронці затримали в одному з закладів громадського харчування у Львові 
Фото: Нацполіція

Директор та його дружина підозрюються у розкраданні півмільйона гривень бюджетних коштів

Зловмисника, котрий намагався передати дві тисячі доларів США працівникам Управління захисту економіки у Львівській області викрили працівники цього ж Управління спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, слідчими Головного управління Нацполіції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, керівник одного з підприємств намагався передати неправомірну вигоду у сумі двох тисяч доларів США працівникам Управління захисту економіки у Львівській області за непритягнення його та його дружини до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні, відкритому за фактами розкрадання бюджетних коштів, виділених для капітального ремонту автодороги Львівщини.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, раніше відкритому слідчим управлінням поліції Львівщини за матеріалами працівників Управління захисту економіки у Львівській області щодо службового підроблення та розкрадання коштів місцевого бюджету в сумі біля півмільйона гривень, правоохоронці встановили причетність до скоєння цих кримінальних правопорушень директора підприємства яке безпосередньо виконувало заплановані ремонтні роботи, його дружини, котра є директором та засновником підприємства-субпідрядника, а також інших осіб. 

Директора підприємства правоохоронці затримали в одному з закладів громадського харчування у Львові під час передачі усієї суми неправомірної вигоди. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст.369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років із штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та з конфіскацією майна або без такої.

Директора підприємства затримано у порядку ст.208 КПК України. Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: