Львівський псевдопастор за 15 років розбестив 147 дітей: деталі гучної справи

Львівський псевдопастор за 15 років розбестив 147 дітей: деталі гучної справи

Так званий пастор розповідав дівчатам, що карає їх за погану поведінку

На фото Роман Московченко, у якого поліція виявила фотографії та відеозаписи зґвалтувань

Чоловікові інкримінують випадки сексуального насильства в дитячих таборах, підсобці церкви та в школі, де він працював

У Львові судитимуть організатора дитячих таборів 46-річного Романа Московченко, який звинувачують у розбещуванні та зґвалтуванні неповнолітніх дівчат.

Чоловікові інкримінують щонайменше 147 випадків сексуального насильства в дитячих таборах, підсобці церкви та в школі, де він працював, пише Zaxid.net.

Про випадки розбещення дівчат Московченком стало відомо у вересні 2020 року. Тоді поліція повідомила, що 46-річний чоловік нелегально організовував дитячі табори. Там він розбещував та ґвалтував неповнолітніх дівчат.

Минулого року поліція повідомила, що з Романом Московченком пов'язують щонайменше 11 фактів розбещення та зґвалтування неповнолітніх дівчат у віці 11-14 років. Ці зґвалтування відбувалися протягом 15 років, але діти про це нікому не розповідали раніше.

Про випадки сексуального насилля Московченком не було відомо до 2019 року, коли одна з жертв вже в дорослому віці не звернулася в поліцію. Дівчина розповіла, що орієнтовно у 2005-2007 роках Московченко проводив заняття з дітьми в приміщенні, що належить церкві Святого Архистратига Михаїла УГКЦ на вул. Винниченка у Львові.

Під час цих занять він відвів її в підсобку, де наказав роздягнутися. Чоловік почав розглядати тіло дитини та торкатися до її статевих органів. Дівчина зізналася, що такі домагання відбувалися з певною регулярністю. Сам «пастор» пояснював свої дії тим, що карає таким чином за погану поведінку.

Протягом 2003-2018 років Роман Московченко працював координатором зовнішніх зв'язків НВК «Школа-гімназія святої Софії» у Львові. Кілька його жертв розповіли поліції, що орієнтовно у 2009-2010 роках він зустрічався з дівчатами-підлітками у своєму кабінеті в школі. Там він наказував роздягнутися школяркам, після чого оголював свої статеві органи та торкався ними до дівчат.

Під час цих епізодів Московченко так само розповідав дівчатам, що карає їх за погану поведінку. Одна зі школярок, яка стала жертвою чоловіка, розповіла, що він неодноразово ґвалтував її.

З початком розслідування поліція під час обшуків у квартирі Московченка виявила фотографії та відеозаписи зґвалтувань.

Зараз підозрюваний перебуває в СІЗО. Наразі поліція завершила досудове розслідування і незабаром справу Московченка почне розглядати суд. За вчинене йому загрожує до 15 років в'язниці.

Зазначимо, на Вінниччині чоловік зґвалтував 11 дітей, йому загрожує до восьми років в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: