Поліція повідомила про хід розслідування нападу на табір ромів у Львові: фото

Поліція повідомила про хід розслідування нападу на табір ромів у Львові: фото
Табір ромів, який зазнав нападу
Фото поліції

Поліцая заявила, що вилучила ніж, яким було вбито 24-річного юнака під час нападу

Правоохоронці вилучили знаряддя злочину, внаслідок якого загинув 24-річний юнак під час нападу на табір ромів у Львові в ніч на 24 червня. Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції.

Як розповів голова Національної поліції Сергій Князєв, під час нападу 24-річний мешканець Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Працівники львівської поліції вже затримали сімох молодиків віком 16-17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до нападу. Крім того, поліцейські встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Окрім ножа, яким було нанесено поранення загиблому, з місця злочину вилучені й інші докази, зокрема предмети, що їх зловмисники використовували для нанесення ушкоджень жителям табору.

Поліцейські встановлюють і доставляють до відділень поліції інших осіб, які можуть бути причетними до нападу.

«Аморальність цих людей, які в контексті останнього нічного випадку у Львові посеред ночі здійснили зухвалий напад на табір ромів, - не можна виправдати нічим. Від рук нападників загинув 24-річний юнак. Ще четверо людей, серед яких навіть одна дитина, отримали поранення, - заявив Сергій Князєв. - Запевняю, поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть покарання, згідно з чинним законодавством».

Вирішується питання про затримання учасників нападу згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Їхні дії кваліфіковано слідчими за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, львівські поліцейські затримали cемеро зловмисників, причетних до нападу на табір ромів, в результаті якого одна особа загинула.

Стало відомо, що серед постраждалих на табір ромів у Львові є 10-річний хлопчик

Загиблого кололи ножами групою і з однозначною метою вбивства, заявив мер міста Андрій Садовий.

Зазначимо, В’ячеслав Ліхачов, експерт у тематиці правих груп в Україні та Росії, заявив, що активісти, що сповідують ультраправу ідеологію, чинять насилля над ромами, бо хочуть для себе здобути дешеву популярність серед населення

Amnesty International зафіксувала у станом на травень 2018-го року більше 30 нападів радикальних угрупувань на людей різних соціальних груп по всій Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: