СБУ викрила масштабний механізм фінансування терористів на Донбасі

СБУ викрила масштабний механізм фінансування терористів на Донбасі
Фінансування проросійських терористів відбувалося, зокрема, за рахунок коштів ПАТ «Стахановський вагонобудівний завод» 
Фото з відкритих джерел

СБУ повідомила про підозру екскерівнику ПАТ «Стахановський вагонобудівний завод»

Служба безпеки України викрила протиправний механізм фінансування окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Луганщини. Організатори незаконно відправляли до країни-агресора продукцію захопленого бойовиками українського підприємства.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники та слідчі СБУ задокументували, що кілька років ПАТ «Стахановський вагонобудівний завод» постачав продукцію, зокрема, для підприємств РФ. Встановлено, що виготовлені заводом комплектуючі вивозили через неконтрольовану ділянку державного кордону нашої держави. Частину виручених коштів завод сплачував у вигляді «податків» адміністрації «ЛНР».

Зокрема, у 2018 році підприємство перерахувало до «бюджету» бойовиків понад мільйон російських рублів. За даними оперативників СБУ, обсяги фінансування заводом окупаційної влади та проросійських терористів загалом становлять десятки мільйонів рублів.

Служба безпеки України повідомила екскерівнику вагонобудівного заводу про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України. Правопорушника оголошено у загальнодержавний розшук.

Спецоперація проводилась Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях за координації та спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України.

Досудове розслідування за ст. 110-2 Кримінального кодексу України триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: