Шахрайки видурили у пенсіонерки майже мільйон гривень, щоб зняти вроки

Шахрайки видурили у пенсіонерки майже мільйон гривень, щоб зняти вроки
До поліції звернулася 67-річна мешканка Прилук, яка повідомила, що до неї на вулиці підійшли дві незнайомки та запропонували допомогти
Фото: Національна поліція

Після того, як незнайомки забрали гроші і пішли, жінка отямилася і звернулася до поліції

У Прилуках Чернігівської області поліцейські затримали шахрайок, які ошукали літню жінку майже на мільйон гривень.

Про це повідомляє Національна поліція.

Поліцейські упродовж доби встановили особи двох зловмисниць, що причетні до скоєння шахрайства у великих розмірах. Підозрюваних прилуцька поліція затримала поблизу Дніпра.

«19 лютого до поліції звернулася 67-річна прилучанка, яка повідомила, що до неї просто на вулиці підійшли дві незнайомки та запропонували допомогти їй. Нібито вони можуть зняти вроки, яку «побачили» на заявниці та від якої нібито потерпає вся родина жінки. Оскільки у потерпілої якраз захворіли члени сім’ї, вона легко піддалася впливу шахрайок. Жінка погодилася винести з дому всі заощадження «для зняття негативної енергетики». Вона віддала незнайомкам 30 тисяч доларів, 1500 євро та 20 тисяч гривень». – йдеться у повідомленні.

Після того, як незнайомки забрали гроші і пішли, жінка отямилася і звернулася до поліції. Потерпіла надала поліцейським прикмети зловмисниць: в обох чорні очі та смаглява шкіра, на обличчях – медичні захисні маски.

«В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до шахрайства причетні дві жительки Донецької області – 1967 та 1989 років народження. Після скоєння шахрайства у Прилуках зловмисниці спочатку втекли до Києва, а потім винайняли таксі та рушили в напрямку міста Дніпро. Там їх і наздогнала група поліцейських Прилуцького відділу поліції. За допомогою колег із Дніпропетровщини правоохоронці оперативно затримали підозрюваних», – повідомив начальник Управління карного розшуку Чернігівської області Максим Гончар.

В ході обшуку у зловмисниць вилучили гроші, здобуті злочинним шляхом.

«Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу та оголошення про підозри зловмисницям. Також поліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння таких злочинів не лише на Чернігівщині, а й по всій країні», – додали у поліції.

Слідчий відкрив провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

До слова, вінницький шахрай через інтернет заробляв на довірливих користувачах тисячі гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: