У Миколаєві застрелився легендарний бойовий льотчик Волошин

У Миколаєві застрелився легендарний бойовий льотчик Волошин

Останнім часом Владислав Волошин очолював Миколаївський міжнародний аеропорт

Сьогодні, 18 березня, в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством шляхом пострілу з бойового пістолета 29-річний виконуючий обов'язки директора одного з обласних комунальних підприємств.

Як стало відомо «НікВєсті», загиблим є льотчик-герой Владислав Волошин, який останні кілька місяців керував обласним комунальним підприємством «Миколаївський міжнародний аеропорт».

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, під час пострілу будинку знаходилася вся його сім'я.

На місце події прибули медики та слідчо-оперативна група Інгульського відділу міліції.

Потерпілий був терміново госпіталізований, але в лікарні швидкої медичної допомоги помер від отриманих ушкоджень.

За попередніми даними, постріл було здійснено з бойового пістолета марки ПМ без номерних знаків. Зброю вилучено та направлено на проведення експертизи в НДЕКЦ в Миколаївській області.

За словами родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 КК «Умисне вбивство», як того вимагає процедура в подібних випадках. Ведеться слідство.

Владислав Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Він неодноразово завдавав ударів по російським агресорам в Україні, а всього зробив 33 бойових вильотів. Після точного удару по російським десантникам під Новокатеринівкою 29 серпня 2014 року його літак збили. Він катапультувався і приземлився на території, окупованій ворогом. Зі зламаною рукою завдяки координації куратора зі штабу АТО йому вдалося пройти повз блокпости російсько-терористичних військ і вибратися до позицій ВСУ.

Російська влада звинувачувала Владислава Волошина в атаці на малайзійський «Боїнг МН17», збитий над Донбасом. Ця версія повністю спростована розслідуванням прокуратури Нідерландів і України.

З армії Владислав звільнився через сімейні обставини, у зв'язку з хворобою молодшої дитини. Волошин нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, раніше за вказівкою голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка аеропорт «Миколаїв» розірвав договір з київською фірмою на капремонт вже відремонтованого аеровокзалу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: