Випадок масової работоргівлі в Україні: підозрюваних арештували

Випадок масової работоргівлі в Україні: підозрюваних арештували

Прокуратура повідомила про масовий арешт работорговців

Прокуратура оголосила підозри затриманим

Суди обрали запобіжні заходи усім 13 затриманим, яких правоохоронці підозрюють в утриманні у рабстві 94 людей. Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

Підозрюваним оголошено підозри.

«На сьогодні усім 13 затриманим оголошено підозру за ч. 3 ст. 149 КК України (Торгівля людьми) та обрано запобіжні заходи. Трьом фігурантам – у вигляді тримання під вартою без права на заставу, дев’ятьом – арешт із заставою, ще одній підозрюваній - цілодобовий домашній арешт», - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Про затриманих учасників етнічної злочинної групи, які тримали у рабстві 94 людини стало відомо напередодні. За даними поліції, сімейна пара - громадянин Грузії і громадянка України організували в Одеській області сільгосппідприємство, на якому протягом кількох років змушували безкоштовно працювати близько сотні людей.

Правоохоронці виявили, що географія пошуку жертв – 22 області та місто Київ. За кожного доставленого «раба» вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у потерпілих відбирали документи і телефони, змушували безкоштовно працювати у полі по 13 годин, а незгодних просто били.

Поліцейські затримали зловмисників у той момент, коли вони саджали до мікроавтобуса нових жертв. Двох потерпілих доставлено до лікарні Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд.

13 членів злочинного угруповання були затримані в порядку ст. 208 КПК України. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст.149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: