Ветеранський намет на «Книжковому арсеналі»: література, створена війною (фото)

Ветеранський намет на «Книжковому арсеналі»: література, створена війною (фото)
«Ветеранський намет» на «Книжковому арсеналі»
Фото: @stasdeina, Главком

На полицях Ветеранського намету представлені твори близько півсотні авторів, що пройшли війну

Вперше на фестивалі «Книжковий арсенал», який щорічно проходить у Києві, створено спеціальну локацію для книжок, написаних ветеранами війни на Донбасі. Виставка дістала назву «Ветеранський намет» і була презентована у перший день фестивалю - 22 травня. За словами організаторів, аналогів такої «концентрації» ветеранської літератури в одному місці в Україні поки що немає.

Локацію з ветеранськими книжками оформили в стилі справжнього намету. На «стінах» з брезенту -  прапори.

«Ветеранський намет» на «Книжковому арсеналі»«Ветеранський намет» на «Книжковому арсеналі»

На полицях представлені більше 80-ти книжок близько півсотні авторів-ветеранів.

9f9e43a4-9ab0-4b4f-921a-36800f424b21«Ветеранський намет» на «Книжковому арсеналі»

За словами продавчинь, найбільше в перший день фестивалю люди купували книгу Оксани Чорної «Позивний Кассандра. Літо-2015».

Оксана Чорна зі своєю книгою «Позивний Кассандра. Літо-2015»Оксана Чорна зі своєю книгою «Позивний Кассандра. Літо-2015»

До «Ветеранського намету» завітав і п’ятий президент України Петро Порошенко з дружиною. Він купив кілька книжок на суму 560 грн, а також попросив Оксану Чорну підписати йому на пам’ять свій твір.

Петро Порошенко на «Книжковому арсеналі» Петро Порошенко на «Книжковому арсеналі»

На офіційній церемонії відкриття «Ветеранського намету» були присутні генеральний директор «Мистецького Арсеналу» Олеся Островська, міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, її заступник Олександр Терещенко, який також є кіборгом Донецького аеропорту та автором книги, а також ветерани-письменники Мартин Брест та Юрій Руденко.

Церемонія відкриття «Ветеранського намету»Церемонія відкриття «Ветеранського намету»

«Книги наших ветеранів - то є зброя. Зброя, якою вони продовжують свій ратний шлях, вбиваючи останній цвях в російську пропаганду, стверджуючи правду, говорячи про те, що саме є російсько-українська війна і як її потрібно долати», - сказала Фріз.

За словами Олесі Островської, на «Книжковому Арсеналі» і раніше були присутні твори ветеранів війни на Донбасі, але вперше це відбувається так концентровано завдяки «Ветеранському намету».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: