На Івано-Франківщині, де найвища смертність від Covid-19, проводять 80 тестів на день

На Івано-Франківщині, де найвища смертність від Covid-19, проводять 80 тестів на день

В Івано-Франківській області цілодобово працюють три лабораторії, де тестують на коронавірус

В області працюють три лабораторії

В Івано-Франківській області, де станом на 14 квітня зареєстровано  332 випадки Covid-19, зараз цілодобово працюють три лабораторії, в яких проводять тестування на коронавірус.

«Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України працює у дві зміни», – сказав  в інтерв’ю «Главкому» начальник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний.

Посадовець зазначив, що лабораторія обласного Центру СНІДу також  вже другий день працює як лабораторія обласної клінічної лікарні. «Три лабораторії за день можуть давати приблизно 80 результатів», – сказав Володимир Чемний.

Зі слів очільника Івано-Франківської ОДА при потребі кількість тестувань можуть збільшити, потенціал для цього є. «За інформацією головного санітарного лікаря нашої області ми можемо досягнути до показника у 100 результатів на день», – сказав Чемний.

Івано-Франківщина входить у трійку з найбільшою кількістю хворих і передує за кількістю померлихІвано-Франківщина входить у трійку з найбільшою кількістю хворих і передує за кількістю померлих

Відповідаючи на запитання про те,  наскільки приватні лабораторії можуть допомогти у проведенні тестувань, посадовець відповів, що в області це вивчали. «Наскільки нам відомо, в одній з приватних лабораторій є можливості ПЛР-діагностики, але нам потрібні документи з МОЗ, які підтверджуватимуть право цієї лабораторії проводити таке тестування», – сказав Володимир Чемний.

Нагадаємо, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків. В Івано-Франківській  області зареєстровано  332 випадки Covid-19, 26 людей померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: