Супрун пояснила, що вбиває українських чоловіків

Супрун пояснила, що вбиває українських чоловіків

Супрун закликала чоловіків працювати над своїми звичками та ставленням до здоров’я

Facebook Уляни Супрун

За словами Супрун, причина разючої різниці в тривалості життя жінок та чоловіків – «не в системі охорони здоров’я, рівні достатку чи екологічних проблемах»

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що в Україні чоловіки живуть на 10 років менше, ніж жінки, в першу чергу через серцево-судинні хвороби.

Про це вона 15 вересня написала у Facebook.

«Жінки набагато частіше доживають вік самі - тривалість життя чоловіків менша, ніж жінок, майже в усіх країнах. Але Україна, на жаль, є одним із лідерів за цим показником. Чоловіки в Україні живуть на 10 років менше за жінок, і через це середня тривалість життя в Україні становить лише 72 роки. Випереджають нас у цьому рейтингу лише Росія, Білорусь, Литва, Латвія і Сирія. До прикладу, у ЄС різниця становить лише 5,4 роки, а середня тривалість життя там - 81 рік», - зауважила Супрун.

Вона підкреслила, що причина такої разючої різниці – «не в системі охорони здоров’я, рівні достатку чи екологічних проблемах».

«Найчастіше вбивають чоловіків серцево-судинні хвороби, які втім не з’являються нізвідки. Причина - в сукупності факторів, які втім можна узагальнити способом життя. Вбивають чоловіків передусім алкоголь, куріння, харчування та доволі поширене зневажливе ставлення до свого здоров’я. Останнє насправді є чи не найбільш небезпечною тенденцією. Адже у віці 50 років бодай одну хронічну хворобу мають 37% чоловіків і 47% жінок. Але жінки рідше помирають від цього передчасно. Вони частіше користуються медичним послугами, ретельніше дотримуються рекомендацій медиків і стежать за своїм раціоном. Те саме стосується регулярного вживання алкоголю в надмірних кількостях, а також дотримання базових правил безпеки», - повідомила Супрун.

«Смертей від нещасних випадків, інфекційних хвороб, захворювань дихальної й сечостатевої систем та шкіри може бути менше, якщо чоловіки будуть користуватися пасками безпеки в авто, а не ставитимуть заглушки, робитимуть щеплення та регулярно відвідуватимуть лікаря», - зауважила екскерівниця МОЗу.

Також Супрун закликала чоловіків працювати над своїми звичками та ставленням до здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: