У готелі в Яремчі отруїлися 11 дітей

У готелі в Яремчі отруїлися 11 дітей
П’ятьох дітей госпіталізували

Діти були доставлені у Яремчанську міську лікарню з ознаками загальної слабкості, блювоти, проносу та з підвищеною температурою

11 дітей, які відпочивали у готелі «Водоспад» у Яремчі, доставили у місцеву лікарню з ознаками отруєння.

Про це повідомляє видання «Курс».

Діти були доставлені у Яремчанську міську лікарню з ознаками загальної слабкості, блювоти, проносу та з підвищеною температурою. П’ятьох дітей було госпіталізовано.

У всіх дітей попередньо діагностували «гострий гастроентероколіт». Стан хворих лікарі оцінила як задовільний, легкого ступеня важкості. В головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області була створена комісія з метою розслідування факту.

Комісія проводить санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкта з відбором проб харчових продуктів, води та змивів з обладнання для лабораторного дослідження.

Виявилось, що готель не був внесений до переліку дитячих відпочинково-оздоровчих закладів області та не був перереєстрований в Реєстрі потужностей операторів ринку харчових продуктів.

Нагадаємо, на кухні табору «Славутич», де отруїлися діти, виявлено патогенну флору.

Як відомо, за фактом масового отруєння дітей у приватному дитячому таборі «Славутич» у Переяслав-Хмельницькому районі прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження.

12 дітей оглянули лікарі, провели відповідні обстеження та аналізи. Восьмирічну дівчинку, яка впала в кому, у важкому стані госпіталізували у київську лікарню «Охматдит». У неї попередньо діагностували енцефаліт. У МОЗ заявили, що важкий стан дитини не пов’язаний з отруєнням.

Причиною отруєння дітей раніше називалося порушення температурного режиму зберігання йогуртів, термін споживання яких добігав кінця 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: