Підтоплені будинки, пошкоджені мости та дороги – Буковина оговтується після сильних злив

Підтоплені будинки, пошкоджені мости та дороги – Буковина оговтується після сильних злив
Рятувальники відкачують воду та прокопують дренажі, щоб висушити підтоплені ділянки
Фото: Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області/Facebook

Рятувальники відкачують воду та прокопують дренажі, щоб висушити підтоплені ділянки

Підтоплені житлові будинки, присадибні ділянки, пошкоджені мости та дороги – Буковина оговтується після сильних злив, які накрили її у неділю, 20 червня. Як ідеться у повідомленні Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, рятувальники відкачують воду та прокопують дренажі, щоб висушити підтоплені ділянки.

Внаслідок негоди відбулося підтоплення дощовими потоками 80 житлових будинків у 8 населених пунктах, 150 присадибних ділянок у 17 населених пунктах, частково пошкоджено дороги місцевого значення загальною протяжністю близько 30 км та дорожнє покриття 9 мостів у 29 населених пунктах (проїзд до населених пунктів забезпечено). Жертв та постраждалих внаслідок негоди немає.

Станом на 7 год. 21 червня рівень води поступово знижується, залишаються підтопленими підвальні приміщення у 29 житлових будинках та 87 присадибних ділянок у 15 населених пунктах, частково залишається без електропостачання село Вікно.

До ліквідації наслідків негоди 20 червня від ДСНС залучалося 35 осіб та 18 одиниць техніки (з них 7 мотопомп).

Як відмо, у неділю, 20 червня, у Чернівецькій області внаслідок зливних дощів було підтоплено 14 населених пунктів. Постраждали села Вікно, Погорілівка, Веренчанка, Брідок, Хрещатик, Ржавинці, Репуженці, Чорний потік, Бабин, Добринівці, Горошівці, Баламутівка, Юрківці, Боянчук Чернівецького району. Негода підтопила десятки домогосподарств та розмила під’їзні шляхи до сіл.

Крім того, у понеділок, 21 червня, в Україні буде спекотно, лише в трьох західних областях прогнозують дощі. Опадів очікують у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях будуть падати дощі.

Попри опади у трьох областях температура повітря на Заході України коливатиметься від +27 до +29 градусів. У східних регіонах варто очікувати найбільшої спеки – +32...+34 градуси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: