«Авантюрист і аферист»: Зеленський заявив, що Бурба приніс йому викрадену формулу вакцини

«Авантюрист і аферист»: Зеленський заявив, що Бурба приніс йому викрадену формулу вакцини
Володимир Зеленський впевнений, що ідея розвідника йшла «від товариша Пєті»
скріншот з відео

Зеленський розповів, що Бурба приходив до нього з «інформацією про походження коронавірусу та формулою вакцини»

Президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію екснардепа Сергія Лещенка про те, що ексочільник розвідки Василь Бурба пропонував викрасти у західних лабораторіях та передати РФ чи Китаю формулу вакцини проти Covid-19. Про це Зеленський сказав під час пресмарафону 26 листопада.

Президент розповів, що Бурба приходив до нього з «інформацією про походження коронавірусу та формулою вакцини». За словами глави держави, Бурба нібито пропонував йому передати ці дані Росії або Китаю.

Зеленський впевнений, що ідея Бурби йшла «від товариша Пєті». «Я не знаю, за кого він (Бурба, – ред) нас приймав. Це просто авантюрист і аферист. Я не хотів це казати, хоча цій інформацію вже більше року… Бурба – маленька людина», – заявив Зеленський.

Він також додав, що Петро Порошенко такою провокацією хотів розколу України та США.

Сьогодні колишній нардеп та журналіст Сергій Лещенко, який нині співпрацює з Офісом президента, заявив, що Бурба пропонував викрасти у західних лабораторіях формулу вакцини проти Covid-19.

Раніше радник Банкової заявив, що спецоперацію із захоплення «вагнерівців» насправді переносили тричі. При цьому всі три рази ініціатором її перенесення був начебто не президент, а сам тодішній очільник Головного управління розвідки Міноборони України Василь Бурба.

Як відомо, представники влади після розслідування зриву операції із захоплення «вагнерівців» стали активно поливали брудом генерала Василя Бурбу, який керував спецоперацією. Ексглаву Головного управління розвідки Міноборони називають авантюристом та намагаються дискредитувати.

Як відомо, через тиждень після провалу спецоперації Василя Бурбу звільнили з посади голови Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, також звільнили ще як мінімум чотирьох співробітників ГУР, які готували спецоперацію.

До слова, розвідників, як готували спецоперацію щодо «вагнерівців», позбавили закордонних паспортів (відео).

Колишній очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба розповів про обставини свого звільнення після проваленої спецоперації з затримання «вагнерівців».

Крім того, Василь Бурба розповів про можливого «крота» у владі. Також він сказав, що наказ перенести спецоперацію із «вагнерівцями» передав Зеленський через Єрмака.

В оприлюдненому 17 листопада розслідуванні Bellingcat і російського видання The Insider йдеться про те, що ймовірна планована операція української розвідки із затримання російських найманців була зірвана після того, як Офіс президента України Володимира Зеленського вирішив її перенести.

Також розслідувачі зробили аналіз обставин та причин зриву масштабної операції українських спецслужб.

Ввечері 17 листопада в Офісі Зеленського прокоментували розслідування Bellingcat щодо «вагнерівців». Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що голова Офісу президента Андрій Єрмак «навіть теоретично не може керувати українською розвідкою та жодного разу не намагався цього робити».

Українські слідчі органи вивчать матеріали, викладені у розслідуванні Bellingcat щодо «вагнерівців», заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: