Бригада українських медиків прибула в Італію

Бригада українських медиків прибула в Італію
«Пишаємося нашими медиками, які не за військовим наказом, а за покликом душі і серця прибули в Італію рятувати людські життя» - посольство України 

Після повернення з Італії українських медиків можуть одразу залучити до боротьби з епідемією коронавірусу

Група з 20 українських медиків прибула в італійський регіон Марке, де упродовж двох тижнів допомагатиме місцевим колегам у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Про це повідомило посольство України в Італії.

«Жителі регіону Марке сьогодні як ніколи потребують допомоги. З 4 230 хворих на коронавірус 574 осіб померли і лише 42 особи – вилікувалося. Пишаємося нашими медиками, які не за військовим наказом, а за покликом душі і серця прибули в Італію рятувати людські життя», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в МВС України, медики прибули в Італію літаком Нацгвардії Ан-74, також вони привезли дезінфектори як гуманітарну допомогу.

«Ми будемо постійно тримати зв’язок з нашими лікарями в Італії, щоб всі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні. В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби», – сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

На церемонії відправлення медиків з України був присутній посол Італії Давіде Ла Чечіліа, який подякував Україні за допомогу.

«Українські медики, які будуть 14 днів працювати, допомагати італійським лікарям та отримувати досвід, який вони зможуть використовувати далі. Цей внесок італійська сторона дуже цінить», – сказав він.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що після повернення з Італії українських медиків можуть одразу залучити до боротьби з епідемією коронавірусу.

Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона – проживання та харчування. Президент запевнив, що вони матимуть усі необхідні спецзасоби.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ про відправку українських медиків до Італії.

Як повідомлялося, сьогодні, ранком суботи, 4 квітня 2020 року, два десятки фахівців МВС та МОЗ вирушили з гуманітарною місією до Італії, котра наразі найбільше в Євросоюзі потерпає від пандемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: