Єльченко офіційно очолив Посольство України в США

Єльченко офіційно очолив Посольство України в США
Володимир Єльченко чотири роки був постійним представником України при ООН

Передавання вірчих грамот відбулося в Білому домі

6 січня новий посол України у США Володимир Єльченко вручив вірчі грамоти президенту США Дональду Трампу.

Про це дипломат повідомив в твітер.

У понеділок, 6 січня, новопризначений посол України в США вручив американському лідерові вірчі грамоти та офіційно очолив українське диппредставництво.

«Вручив сьогодні мої вірчі грамоти від Володимира Зеленського Дональда Трампа. Для мене велика честь представляти Україну в Сполучених штатах, які завжди твердо підтримували нашу незалежність. Українці ніколи цього не забудуть. Наше стратегічне партнерство повинно бути укріплене на благо обох країн», — прокоментував Єльченко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Єльченка новим послом у Сполучених Штатах 18 грудня.

Іншим указом глава держави звільнив Єльченка з посади постійного представника України в ООН, а також за сумісництвом посла в Ямайці.

На його місце було призначено заступника міністра закордонних справ Сергія Кислицю.

Увечері 20 грудня Зеленський зустрівся з Єльченком. Сторони обговорили перспективи подальшого розвитку відносин між Україною та США. Згідно із оприлюдненою інформацією на сайті президента, серед інших питань сторони обговорили, зокрема, важливість збільшення американських інвестицій в українську економіку. 

Раніше у МЗС повідомили, що у Сполучених Штатах Америки дали згоду на призначення новим послом України у США Володимира Єльченка.
Єльченко чотири роки був постійним представником України при ООН. Його заміною на цій посаді стане заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, який курирує в центральному апараті міжнародні організації.

Як відомо, Володимир Зеленський звільнив посла України в США Валерія Чалого ще 19 липня, проте ця посада тривалий час залишалася вакантною. Звільнення Чалого пов'язують з тим, що Зеленський не довіряє досвідченому дипломату, вважаючи його «людиною Порошенка».

У жовтні Зеленський заявив, що посол України в Сполучених Штатах Америки буде призначений найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: