Спікер Ради припустив, коли може відбутися голосування за нових членів ЦВК

Спікер Ради припустив, коли може відбутися голосування за нових членів ЦВК
ЦВК

Парубій підкреслив, що після внесення в парламент президентом подання на новий склад ЦВК залишилося провести спецперевірку кандидатів

Голосування у Верховній Раді за членів Центральної виборчої комісії може відбутися на наступному пленарному тижні, повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

«Я розраховую, і маю на це підстави, що до наступного пленарного тижня ми пройдемо всі необхідні юридичні процедури і відповідно вийдемо на ухвалення рішення», - сказав він.

Спікер підкреслив, що після внесення в парламент президентом України Петром Порошенком подання на новий склад ЦВК залишилося пройти лише технічні процедури, а саме – провести спецперевірку кандидатів.

«Згідно із законом спецперевірка займає до 20 днів. Я розумію, що цей термін може бути коротшим, тому я попросив апарат Верховної Ради звернутися до всіх органів, які проводять спецперевірку, щоб максимально цей термін скоротити, наскільки це можливо», - розповів Парубій.

Нагадаємо, 5 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 23 січня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко, лідер партії «Батьківщина», звинуватила президента України Петра Порошенка у тому, що він не включив у список кандидатів на нових членів Центральної виборчої комісії жодної людини від її партії. 

Станом на 24 січня, список оновився – до нього додали кандидата від фракції «Народний фронт». 

Читайте також Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список) 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: